Țigara arde la buzunar. Sute de amenzi date de Poliţia Locală Timișoara...

Țigara arde la buzunar. Sute de amenzi date de Poliţia Locală Timișoara pentru fumat în locuri publice

0
DISTRIBUIȚI

Interzicerea fumatului în locuri publice a fost fără doar şi poate una din cele mai controversate legi date în România ultimilor ani. Iar dacă unii patroni de cluburi şi baruri s-au conformat şi şi-au dotat terasele cu aparate de încălzire pentru fumători, alţii încalcă legea cu nonşalanţă. În Timişoara, de la începutul anului numărul celor prinşi pe picior greşit de Poliţia Locală sare de 500.

„În ultima lună au fost aplicate un număr de 39 de astfel de încălcări ale legii menționate, de la începutul anului fiind aplicate un număr de 534 sancțiuni contravenționale, de la 100 până la 5.000 lei.


Cele mai frecvente locații în care au fost constatate astfel de nereguli sunt piețele agroalimentare, în incinta acestora în zonele acoperite din piețele Iosefin și 700, în stațiile mijloacelor de transport în comun, în parcuri în zonele în care sunt amplasate echipamentele de joacă pentru copii, dar și în taximetre. Au existat și societăți comerciale care au fost sancționate cu amenzi de 5000 lei, în incinta Bastionului Therezia și pe str. Socrates din Complexul Studențesc. Reamintim că potrivit Legii nr. 15/2016 privind modificarea şi completarea Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun, nerespectarea de către persoanele fizice a prevederilor legale se sancţionează cu amendă contravenţională de la 100 lei la 500 lei, iar de către persoanele juridice cu amendă contravenţională de 5.000 lei la prima abatere, cu amendă contravenţională de 10.000 lei şi cu sancţiunea complementară de suspendare a activităţii până la remedierea situaţiei care a dus la suspendarea activităţii la a doua abatere”, a informat Poliţia Locală.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.