Timișenii care sacrifică porci în gospodării, sfătuiți să testeze carnea înainte de...

Timișenii care sacrifică porci în gospodării, sfătuiți să testeze carnea înainte de a o consuma. Unde sunt deschise puncte de examinare

0
DISTRIBUIȚI

porc

Reprezentanții Direcției Sanitar-Veterinare Timiș vin cu un avertisment pentru locuitorii care sacrifică porcul de Crăciun în gospodărie. Astfel, specialiștii le recomandă să testeze carnea înainte de a o consuma, pentru a depista trichineloza.

DSV Timiș a deschis patru puncte de examinare trichineloscopică a cărnii de porc, trei în Timișoara – piețele Lipovei, Doina și Iosefin, și unul în Lugoj, pe str. Nera, nr. 4.

Aceste puncte sunt deschise în intervalul 04 – 24 decembrie și 27 decembrie – 07 ianuarie, de luni până joi, între orele 08.30 – 17.00, vineri, între orele 08.30 – 14.00, sâmbătă, între orele 09.00 – 15.00, și duminică, între orele 09.00 – 13.00.

În celelalte localități din județ, examinarea se efectuează de către medicii veterinari din circumscripțiile sanitare veterinare.

În ceea ce privește prețurile, o analiză în vederea depistării trichinelozei costă între 10 și 15 lei.

Reprezentanții DSV Timiș mai anunță că au intensificat controalele în preajma sărbătorilor de iarnă, fiind verificat modul în care sunt produse, depozitate, transportate și comercializate alimentele.


Astfel, controale au loc în abatoare, depozite, carmangerii, măcelării, patiserii, cofetării, magazine alimentare, supermarketuri, precum și în unități de alimentație publică, piețe și târguri.

Până în prezent, au fost verificate 91 de unități, fiind aplicate 36 de sancțiuni, dintre care 11 avertismente și 25 de amenzi, în valoare de peste 37.000 de lei. Totodată, au fost confiscate 322 de tone de carne, care “reprezentau un risc pentru sănătatea publică”, anunță DSV Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.