Timișoara Saracens încheie jocul cu Rugby Calvisano cu o calificare în nămeți....

Timișoara Saracens încheie jocul cu Rugby Calvisano cu o calificare în nămeți. Un debutant și alte vești bune pentru campioana României GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Virgil Simonescu

Nici după aproape doi ani italienii de la Rugby Calvisano nu au putut împiedica deținătoarea SuperLigii românești. Timișoara Saracens a fost condusă la pauză, când vremea era încă una de toamnă, dar a răsturnat tabela până când culoarea terenului a devenit predominant albă și s-a impus cu 15-13. În urma acestui succes bănățenii și-au asigurat locul în fazele eliminatorii ale ER Continental Shield.

Scorul a fost deschis de italieni în minutul 2 de Novillo în urma unei lovituri de pedeapsă. Umaga a restabilit egalitate prin același procedeu iar după un sfert de oră egaitatea era restabilită: 3-3. Calvisano s-a simțit mai bine în prima repriză iar asta s-a văzut peste alte zece minute. Ripelli a scăpat în lateral și a avut timp să culce balonul în spatele buturilor. Misiunea lui Novillo a fost ușoară pentru 3-10. Scor arătat de tabelă și la pauză.

În partea secundă ”sarazinii” au intrat în meci parcă motivați. În minutul 50 Badiu reușește să culce balonul în terenul de țintă advers iar transformarea lui Umaga a însemnat din nou egalitate pe tabelă: 10-10. După eseu a avut loc și un clinci între jucătorii celor două formații. Cavalieri și Rădoi fiind eliminați temporar în urma incidentului. Odată cu așezarea fulgilor de zăpadă terenul a devenit mai alunecos și astfel Rose nu a reușit să înscrie un eseu într-o tentativă în care s-a ajutat de picior. A făcut însă Tangimana Fonovai în urma unei grămezi (min. 62). Umaga a avut ghinion la transformare, mingea lovind unul dintre stâlpii de susținere.

Finalul nu a fost deloc ușor pentru campioana României. Liderul din Eccellenza a forțat dar nu a mai reușit decât trei puncte, dintr-o nouă penalitate, cu zece minute înainte de final. Lovitură de pedeapsă acordată după un placaj înalt făcut de Tangimana Fonovai, ”infracțiune” pentru care ”sarazinul” a văzut cartonașul roșu.

Cu trei victorii din trei în Europa, Timișoara Saracens merge în Georgia, la Batumi, din postura unei echipe deja calificate.

Timișoara Saracens: Simionescu, Zaharia, Manumua, Umaga, Fonovai, Rose, Seniloli, I. Badiu, Rădoi, Pungea, Popârlan, Drenceanu (cpt.), Doyle, V. Rus, Stewart. Rezerve: Sabău Mariș, Doge, Morrison, Kevin Luiters, Helu, Sefanaia, Ianuș. Antrenor: Sosene Anesi.

Calvisano Rugby: Chiesa, Pierre Bruno, Paz, Lucchin, De Santis, Novillo, Semenzato, Rimpelli, Morelli (cpt.), Biancotti, Cavalieri, DOnofrio, Archetti, Zdrilich, Tuivaiti. Rezerve: Giovanchelli, Fischetti, Leso, Zanetti, Casolari, Casilio, Mortali, Susio.

Transfer și bani

Timișoara Saracens l-a folosit azi în premieră pe sud-africanul Kevin Luiters, un mijlocaș la grămadă de 25 de ani interesant de care Sosene Anesi s-a declarat mulțumit.


O altă veste bună, pe surse, e că săptămâna viitoare toate echipele din cadrul SCM își vor vedea unul dintre cele trei salarii restante.

”Sunt încântat de performanță, au jucat din primul minut tare. Sunt mulțumit de jucători. Nu am jucat așa de bine în prima parte, știam că vor pune presiune. Am avut o discuție bună și în partea secundă am respectat sistemul și am câștigat partida. Nu am luat toate punctele, dar o victorie e o victorie în această competiție… Am fost puțin nervoși în prima parte. Majoritatea străinilor vor să plece acum acasă (n.r. din cauza zăpezii), dar luni revenim la treabă, mai avem un meci”, a spus Sosene Anesi.

”A fost dificil să joci balonul, a fost atât de frig. Am avut acțiuni bune în prima parte, nu am profitat la maximum… Timișoara are individualități bune. Au făcut erori, dar au personalități în echipă… Va fi dificil pentru noi să fim în primele două”, a conchis Massimo Brunello, tehnicianul lui Calvisano.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.