Timișoara Saracens a pierdut bătălia de la Batumi, dar a obținut un...

Timișoara Saracens a pierdut bătălia de la Batumi, dar a obținut un punct uriaș. UPDATE Cu cine vor juca bănățenii în faza următoare din Continental Shield

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Timișoara Saracens / Facebook

Campioana României la rugby a încheiat anul calendaristic cu un eșec în Georgia. Timișoara Saracens a fost învinsă de Batumi cu 20-17, dar obține punctul bonus defensiv care-i asigură prezența în faza eliminatorie a competiției europene indiferent de celelalte rezultate.

Bănățenii au deschis scorul la Batumi pe un teren bun și uscat prin nou sositul Kevin Luiters. Eseul a fost transformat de Manumua pentru 7-0. Până la pauză însă gazdele aveau să treacă în avantaj. Scorul primei reprizea fost 10-7 după o penalitate plus un eseu cu transformare al georgienilor.

În partea secundă bănățenii au revenit în avantaj în urma eseului marcat de Tevita Manumua.


Transformarea a fost însă ratată de același jucător. Gazdele au forțat și au marcat un nou eseu care a ”strâns” și mai mult partida. Până la urmă Batumi s-a distanța decisiv printr-o lovitură de pedeapsă transformată pentru 20-12. Pe final timișorenii au forțat, dar au reușit abia în prelungiri să puncteze prin Rus, al cărui eseu dramatic nu s-a bucurat însă și de două puncte suplimentare.

Timișorenii au obținut azi punctul bonus defensiv, care i-a asigurat o distanță ”sigură” față de locul 3 din grupă. ”Sarazinii” bănățeni vor evolua în luna ianuarie într-o dublă manșă cu premiu asigurarea prezenței în faza următoare. Cea care, în cazul unei noi victorii, asigură calificarea în finala Continental Shield, dar, mai important, în grupele Challenge Cup 2018-19.

Timisoara Saracens: Militaru, Sabău, Pungea, Drenceanu, Stewart, Doyle, Rus, Morrison, Luiters, Rose, Zaharia, Manumua, Lemnaru, Simionescu. Rezerve: Rădoi, Mariș, Doge, Popârlan, V. Rus, Rupanu, Sefanaia, Helu. Antrenor: Sosene Anesi.

UPDATE În urma rezultatelor de azi Timișoara Saracens va întâlni în prima fază eliminatorie a competiției pe… Rugby Batumi. Georgienii au căzut pe locul 2 în grupă, fiind devansați de Calvisano, care a învins-o pe Rovigo cu 34-0. Noul duel cu Batumi va fi însă dublă manșă, 13 și 20 ianuarie. În condițiile în care bănățenii au ”experiența” Stade Francais din urmă cu un an, când ”Dan Păltinișanu” a fost înghețat, există șanse ca manșa considerată pe teren propriu să se dispute la Londra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.