Timişorenii de la Pragu’ de sus s-au calificat în semifinalele Eurovision România...

Timişorenii de la Pragu’ de sus s-au calificat în semifinalele Eurovision România 2018 VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Formaţia timişoreană Pragu’ de sus s-a calificat în semifinalele concursului Eurovision Romania 2018, cu piesa „Te voi chema“.

Juriul concursului, format din Marian Ionescu, Ilinca Băcilă, Nicu Patoi, Liliana Ştefan şi Viorel Gavrilă au ales recent cei 60 de semifinalişti care vor intra în Selecţia Naţională Eurovision România 2018.

Formaţia Pragu De Sus pregăteşte un nou disc în 2018. După ce în luna februarie a acestui an, solistul trupei, Călin Bârcean, a lansat un videoclip alături de Mircea Vintilă şi Silviu Paşca, „Azi te vreau“, melodia dedicată oraşului nostru a devenit una din cele mai cerute piese la concertele formaţiei. „’Azi te vreau’ a fost o piesă primită foarte bine de public, astfel că acum, dacă nu o cânt la un concert, mi-o cere publicul! A fost şi cel mai difuzat single Pragu de Sus la radio.


Mulțumim Radio Timișoara, care ne-a inclus în playlist-ul zilnic, încă de la lansare! ‘Azi te vreau’ e o cărămidă importantă în repertoriul nostru și, de câte ori avem ocazia, o cântăm alături de Mircea Vintilă. Pentru anul viitor avem în lucru un nou album“, spune vocea celor de la Pragu’ de Sus.

Pragu’ De Sus a debutat acum 13 ani, odată cu primele apariții scenice și cu editarea primului material discografic, „Decupaj Sonor”. Înființată de Călin Bârcean, Costel Răsuceanu, Marian Draghia și Constantin „Bebe” Borozan, Pragu’ de Sus a rămas, în prim-planul vieţii muzicale timișorene. Repertoriul abordat cuprinde sute de piese din sfera folk-pop-rock, dintre care peste 30 sunt compoziții proprii. Solistul Călin Bârcean și Pragu’ de Sus au redeschis culoarele folkului în zona de vest a țării, prin apariții regulate și colaborări de durată cu artiști precum Mircea Vintilă, Mircea Baniciu (cu care s-a înregistrat piesa „Nimeni, nimeni” în 2009), Ducu Bertzi, Marius Bațu și alții. Proiectele trupei au atras și muzicieni timișoreni, Horea Crișovan fiind prezent pe ultimele două albume Pragu’ de Sus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.