Titu Bojin despre mitingul PSD cerut de Dragnea la Timișoara: „Eu zic...

Titu Bojin despre mitingul PSD cerut de Dragnea la Timișoara: „Eu zic că se poate”. De ce consideră că a fost „lucrat” VIDEO

1
DISTRIBUIȚI

Lupta imaginară dusă de PSD împotriva „statului paralel” se extinde în teritoriu. Președintele social-democraților, Liviu Dragnea, i-a cerut liderului din Timiș, Călin Dobra, să organizeze un miting prin care să susțină lupta împotriva blamatului „stat paralel”.

Titu Bojin, fost șef al PSD Timiș, crede că este o încercare, un test pentru actualul președinte al consiliului județean, Călin Dobra, căruia i se cer cel puțin 5.000 de oameni pentru ca rezultatul să fie considerat satisfăcător. „Eu zic că se poate, există o conducere tânără, dornică de afirmare. Dobra, în calitatea de președinte al CJ Timiș, nu cred că nu poate aduce. Trebuie puțin efort, coordonată activitatea în fiecare localitate și se poate. E și un examen a lui Dobra în fața conducerii centrale a partidului. În contextul multor probleme existente în PSD Timiș, e un examen. Eu nu cred că e necesar să strigi «Sus, Dragnea!». Cred că acum este necesar de a se pune în balanță și forța politică care a adus voturile PSD de anul trecut. În aceste condiții sunt lucruri necesare”, a declarat Titu Bojin la PRESSALERT LIVE.

Întrebat ce părere are despre modul de a acționa al PSD-ului, deși se află la putere, Bojin a fost de părere că „multe lucruri au luat-o razna și se întâmplă invers. Demonstrația de majoritate în stradă poate fi un semn bun. Important e să se realizeze, ținând cont și de anotimp, de condițiile meteo ce nu trebuie excluse. Probabil că lumea se va aduna, vor fi și dintre cei nemulțumiți de ieșirile în stradă”. Chiar dacă are frâiele în mână, PSD optează să iasă în stradă, în loc să dea legi care ar aduce îmbunătățiri vizibile.


„Unele legi sunt normale, chiar dacă îmbunătățite. Ideea de miting nu e una care va putea să ajute foarte mult în relația parlamentară a PSD-ului. Faptul că vor ieși mai mulți sau mai puțini poate fi un handicap, o problemă. Nu știu dacă se poate pune problema de stat paralel, dar sunt anumite instituții care-și depășesc limitele. S-a văzut, se vede în ultima perioadă, s-au pus multe probleme, au apărut multe discuții în spațiul public vizavi de SRI, de DIPI. Anumite instituții își depășesc prerogativele”, a specificat Titu Bojin, aflat în studioul HDV.

Probleme cu legea a avut și fostul președinte al Consiliului Județean Timiș, Titu Bojin, care spune că nu s-a simțit asuprit de sistemul legislativ, atunci când a fost judecat. „Pentru conflict de interese erau două capete de acuzare pentru documente pe care, de fapt, nu le-am semnat. Am fost lucrat, dosarul s-a văzut, nu cred că e vreo problemă din punct de vedere al modului în care a fost instrumentat. Am fost într-o perioadă delicată, într-un moment dificil. Sunt doar părerile mele, tot ce am aflat, nu e cazul să nominalizez pe cineva. Au fost și adversari politici, dar și din propriul partid. Când merg lucrurile bine din punct de vedere instituțional nu există să nu apară invidia, egoismul personal pentru ceea ce se întâmplă. Cei patru ani, cât am fost președintele CJ Timiș, cu toate obstacolele, cu împunsăturile, a fost cea mai bună perioada a CJ Timiș în cei 27 de ani de la Revoluție. Din ce s-a întâmplat, cred că se poate vedea foarte clar. M-aș bucura ca actualul mandat să se ridice cel puțin la nivelul în care a fost când eram eu președinte”, a menționat Titu Bojin.

Bojin nu crede că e nevoie de un miting la Timișoara, însă totuși speră că va fi fără „excese”. „Manifestarea este liberă pentru toți cetățenii. În mod normal ar trebui să fie un lucru bun că există o parte adversă. În condițiile acestea cred că cei care sunt organizatori vor trebui să fie extraordinar de atenți, nu doxă în ceea ce înseamnă pregătirea și organizarea unui miting la acest nivel, pentru ca lucrurile să iasă bine. Indiferent ce s-ar spune, opoziția nu poate sta deoparte și să aplaude. Vor încerca să găsească intruși care vor crea probleme. Nu cred că e nevoie de miting. La Timișoara, având în vedere mărimea județului, situația economică, ar trebui să fie bine, să iasă un miting frumos, normal, nu cu excese sau ieșiri”, a subliniat Titu Bojin.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.