Trupa româno-sârbă Axis a lansat albumul de debut, „First Punch” VIDEO

Trupa româno-sârbă Axis a lansat albumul de debut, „First Punch” VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Formaţia Axis a lansat recent albumul de debut, „First Punch”, un material discografic înregistrat la HillRiver Studios din Belgrad.

„Cu mare bucurie în suflet vă anunțăm despre lansarea albumului nostru de debut, valabil pentru descărcare pe Bandcamp. Ne-am chinuit destul de mult și încă suntem la jumătatea drumului, însă trebuia să ne ținem de promisiune și anume că lansarea va avea loc anul acesta. Pentru cei ce au un fetiș cu ruperea foliei de pe un CD sau un disc de vinyl nou nouț, noi vă rugăm frumos să mai aveți puțină răbdare. Se va întâmpla cât de curând! Pe această cale dorim să mulțumim prietenilor noștrii, care au contribuit la acest material și ne-au susținut la fiecare pas: Ivan Mihajlović, Tom Fedja Franklin, Nebojsa Keba Zulfikarpasic, Cosmin Farcaş, Loris Negruţ, Laurenţiu Morun și Lucian Oros. Dacă vă place munca noastră și ați dori să ne susțineți, cumpărați albumul“, spun membrii trupei.

Trupa AXiS a luat ființă în vara anului 2011, pe când chitaristul orșovean, Silviu Dan Iliescu a trecut granița peste Dunăre pentru a concerta în orășelul sârbesc Kladovo.


Acolo i-a cunoscut pe Dejan Kotarčić (bass) și pe Ranko Varga (tobe), doi muzicieni extrem de talentați ce aveau în spate peste 30 de ani de muzică împreună.

Dragostea pentru rock-ul psihedelic al anilor ’70 i-a determinat pe cei doi sârbi să formeze o alianță transfrontalieră cu tânărul român, pe atunci în vârstă de 18 ani. Astfel concertul de debut al power-trio-ului a avut loc în luna iulie a anului următor, urmat de o serie de prestații pe teritoriul Serbiei, atât la festivaluri cât și în cluburi. Repertoriul, inițial compus exclusiv din cover-uri după cele mai cunoscute piese ale trupelor The Jimi Hendrix Experience, Led Zeppelin, Deep Purple, Cream, Stevie Ray Vaughan and Double Trouble, ZZ Top, etc., a crescut rapid, fiind curând urmate de primele piese proprii: „Come on Home Babe”, „Caddilac Blues”, „Just Me and You” și “Your Love”.

În anul 2013, Silviu părăsește orașul natal, pentru a-și continua studiile, mutându-se în Timișoara. Frumosul oraș din Banat s-a dovedit a fi gazda multor evenimente culturale, însă organizarea acestora nu a fost ușoară. De-a lungul anilor, formaţia a susţinut mai multe concerte în cluburile din Timişoara, iar luna trecută Dan Silviu Iliescu a fost invitatul special al concertului „Birthday Blues with Leslie Wolf“, la Manufactura, un eveniment care a marcat împlinirea frumoasei vârste de 47 de ani de către Laci Farkas (Leslie Wolf), binecunoscutul muzician timişorean din Quo Vadis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.