Un nou protest în centrul Timișoarei față de modificările aduse Codului Penal...

Un nou protest în centrul Timișoarei față de modificările aduse Codului Penal UPDATE 6 Protest încheiat în Complexul Studențesc FOTO

2
DISTRIBUIȚI

Aproximativ 100 de timișoreni s-au strâns la ora 19.30 în Piața Victoriei din centrul orașului pentru a protesta față de modificările propuse pentru legile Justiției, Codul Penal și Codul Penal de Procedură.

Aceștia sunt dotați cu steaguri și mesaje și, dacă zilele trecute, în alte orașe, protestatarii au venit cu valize pentru a indica faptul că Guvernul îi împinge să plece din țară, un protestatar timișorean a întors ideea și a pregătit o valiză cu mesajul „pregătită pentru PSD via Zimbabwe”.

Protestatarilor li s-au alăturat și aproximativ 20 de studenți, care țin în mâini pancarte pe care scrie „6, vin studenții” și „Aveți restanță la justiție”.

Manifestanții strigă „Rezistăm, nu cedăm”, „Nu va fie frică, Dragnea pică” și „Justiție, nu corupție” și vor pleca, după ora 20.00, într-un marș spre spre Palatul Dicasterial, acolo unde își desfășoară activitatea justiția timișoreană, iar apoi în Complexul Studențesc, în încercarea de a determina cât mai mulți tineri să li se alăture.

Vom reveni cu amănunte.

UPDATE La protest și-a făcut apariția și… Moș Crăciun, care i-a încurajat pe protestatari să strige „Timișoara” și a declarat presei „nu-mi place ce se întâmplă”.

UPDATE 2 În jurul orei 20.30 numărul manifestanților ajunsese la aproape 500, aceștia pornind în marș spre Tribunalul Timiș.

UPDATE 3 Manifestanții, acum în jur de 1.000, au poposit în jur de zece minute în fața Tribunalului Timiș, scandând „Cinste lor, cinste lor, cinste magistraților” și „Mulțumim”, apoi și-au continuat drumul spre Complexul Studențesc.

UPDATE 4 Din cauza coloanei de manifestanți, traficul rutier pe strada Michelangelo, pe o bandă, de la Hotel Continental până în Complexul Studențesc, a fost blocat.

UPDATE 5 Protestatarii au ajuns în Complexul Studențesc și scandeaza „Unitate” și „Studenți, veniti cu noi”, „Să vă fie frică, studenții se ridică”.


Unii tineri au strigat de la geam „M..e Dragnea” și au aruncat cu petarde.

UPDATE 6 După aproximativ o oră petrecută în Complexul Studențesc, protestul s-a destrămat.

2 COMENTARII

  1. Aia sunt „magistratii” care se tem ca vor plati pentru porcariile comise, sunt clone de-a lui Portocala. Si o mie de tembeli care ii aplauda.

  2. Si tu esti un tembel , care comenteaza de pe margine. Te deranjeaza sa fii jignit? Cunosti personal pe vreunul dintre magistrati sau dintre protestatari? Ii cunosti pe majoritatea ca sa poti spune ca sint tembeli? Daca ti se pare normal sa nu se pedepseasca furtul atunci discutia se poate incheia aici. Oamenii aia nu au iesit in strada pentru bani, ci pentru demnitate si pentru viitorul copiilor lor. Se pare ca cei de la PSD nu au nici demnitate, iar viitorul copiilor l-au rezolvat prin Brazilia cu bani furati(sau spera la asta).
    Publicati acest comentariu daca aveti curaj, ca doar se stie ca sinteti organ de partid, nu ca ar fi ceva rau in asta, atita timp cit v-o asumati.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.