Victorie importantă pentru BC SCM Timișoara în deplasarea de la Oradea. Urmează...

Victorie importantă pentru BC SCM Timișoara în deplasarea de la Oradea. Urmează un test dificil pentru „leii” din Banat

0
DISTRIBUIȚI

Deplasare dificilă încheiată cu brio pentru BC SCM Timișoara, care astăzi a susținut partida care a tras cortina peste etapa a VIII-a a Ligii Naționale de baschet masculin. Astfel că victoria din runda trecută, de pe teren propriu, contra Stelei, a fost dublată de cea de pe Crișul Repede, contra Oradiei, scor final 81-87. Jeremic a reușit mai bine de un sfert dintre punctele echipei sale, 30.

Începutul le-a aparținut gazdelor. Pratic, meciul a debutat de la 5-0, iar mai apoi diferența a crescut la 9-2, după un coș reușit de Valeika. Băieții antrenați de Tudor Costescu s-au apropiat la trei puncte diferență, 15-12, grație unei aruncări din afara semicercului a lui Jeremic, însă ecartul după primele zece minute a fost de cinci puncte, scor 21-16. Sfertul secund a fost unul spectaculos, marcânduse nu mai puțin de 52 de puncte, 31 reușindu-le bănățenii.

Octavian Popa Calotă a restabilit egalitatea iar mai apoi și-a adus echipa în avantaj, scor 23-24. Coșul lui Milosevici de trei puncte a făcut 38-34 pentru orădeni, replica de partea cealaltă venind de la Burdgess, tot cu o reușită de la distanță, 38-37. Cu mai puțin de două minute înainte de intrarea la cabine T. Gheorghe au urmat două aruncări consecutive reușite de BC SCM Timișoara de la distanță, prin T. Gheorghe și Jeremic, completate de două puncte marca Diaz, pentru 42-47.

Diferența a fost menținută pe aproximativ tot parcursul celui de-al treilea sfert.


Înainte de intrarea în ultimele zece minute, „leii” din Banat și-au consolidat avantajul cu alte trei puncte, astfel că au luat prima opțiune în ceea ce privește victoria în disputa contra Oradiei. Situația era lejeră pentru oaspeți când mai erau șapte minute până la final, întrucât tabela din sala „Antonio Alexe” arăta un avantaj de 14 puncte, 60-74, după o aruncare a lui Mijajlovic, care a aruncat în aer banca Timișoarei. Au urmat opt puncte consecutive ale amfitrionilor, fără ca alb-violeții să-și mai treacă unul în cont, astfel că atunci când mai erau mai puțin de cinci minute din joc scorul era 70-74.

Același Jeremic a ieșit la rampă, fiind extraordinar la aruncările de la distanță. Baschetbalistul de pe Bega a mai mișcat încă o dată plasa coșului lui CSM Oradea, 70-77. Mijajlovic a contribuit pe final de meci cu șase aruncări transformate de la linia de libere. A urmat un sfârșit de joc fragmentat, în care gazdele au faultat imediat după ce au pierdut mingea și i-a pus pe jucătorii Timișoarei în fața liniei de libere. 81-87 și victorie BC SCM Timișoara, tot Mijajlovic fiind ultimul care a punctat, și tot de la linia de libere.

Jeremic a fost cel mai bun marcator, terminând cu 30 de puncte, alături de cele trei recuperări și trei pase decisive. Mijajlovic a marcat 14 punce și a totalizat șase pase decisive și două recuperări, în vreme ce Diaz a terminat cu 19 puncte, șapte recuperări și o assist. T. Gheorghe, cu șase puncte, Popa Calotă și Burdgess (câte 5), respectiv Komatina și Drăgușin cu câte patru puncte au completat lista marcatorilor.

După victoria importantă de astăzi BC SCM Timișoara se pregătește de o nouă deplasare, în cealaltă parte a țării, la Galați. În ultima etapă trupa de pe Dunăre a avut un meci facil, la codașa Dinamo București, victorie 61-102. CS Phoenix Galați se află pe a treia treaptă a podiumului în clasamentul general, cu șase victorii și două înfrângeri, fiind la egalitate de puncte cu BC SCM Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.