Zeci de magazine din Timiş, amedate de inspectorii de la Protecţia Consumatorilor

Zeci de magazine din Timiş, amedate de inspectorii de la Protecţia Consumatorilor

0
DISTRIBUIȚI

Inspectorii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Timiş au mărit numărul de controale efectuate în teren. Măsura este impusă odată cu apropierea sărbătorilor de iarnă, perioadă în care consumul de produse specifice sărbătorilor creşte. Pentru neregulile constatate, inspectorii CJPC au aplicat amenzi de zeci de mii de lei.

„În perioada 10.11 – 21.11.2017 comisarii CJPC TIMIS au desfăşurat acţiunea termatică de control privind modul în care se respectă prevederile legale privind protecţia consumatorilor la comercializarea legumelor şi fructelor proaspete în magazine alimentare, hiper/supermarketuri , magazine alimentare precum şi în pieţele agroalimentare.


Cu ocazia tematicii de control au fost verificaţi un număr de 30 de operatori economici, constatându-se abateri de la legislaţia privind protecţia consumatorilor la un număr de 18 operatori economici, s-au controlat 70.234 kg de legume şi fructe, constatându-se abateri la 35.716 kg de legume şi fructe. Pentru nerespectarea prevederilor legale privind protecţia consumatorilor s-au aplicat un număr de 18 sancţiuni contravenţionale, din care 3 avertismente şi 16 amenzi contravenţionale în sumă de 69.000 lei. În urma verificărilor s-a dispus măsura de oprire temporară de la comercializare la 35.716 kg în valoare de 91.758 lei şi s-a dispus măsura de oprire definitivă de la comercializare şi retragerea din circuitul consumului uman la 165 de kilograme în valoare de 1.100 de lei”, a informat CJPC Timiş.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.