40 de zile de la moartea regelui Mihai I. Slujba de parastas...

40 de zile de la moartea regelui Mihai I. Slujba de parastas va avea loc la Curtea de Argeș

0
DISTRIBUIȚI
Foto: cotidianul.ro

Familia Regală a României anunță că mâine, 13 ianuarie 2018, ora 12.00, la Curtea de Argeș va fi oficiat parastasul de patruzeci de zile de la trecerea la cele veșnice a regelui Mihai I al României, o slujbă de o importanță deosebită, căci în tradiția ortodoxă este momentul în care sufletul ajunge înaintea judecății lui Dumnezeu și Înălțarea trebuie însoțită de rugăciunile celor rămași în viață și de milostenia acestora.

Slujba va fi oficiată de Î.P.S.


Arhiepiscopul Calinic al Argeșului și Muscelului și va avea loc în Vechea Catedrală Episcopală și Regală de la mănăstirea Curtea de Argeș, după care va fi rostită o rugăciune la mormântul Regelui Mihai I, în pridvorul Noii Catedrale Arhiepiscopale și Regale.

Î.P.S. Arhiepiscopul Calinic va avea alături un sobor de preoți de la mănăstirea Curtea de Argeș și din eparhie, în frunte cu starețul mănăstirii, părintele Caliopie. La slujbă vor mai lua parte și maici de la mănăstirea Pasărea și de la mănăstirea Țigănești. Sunt așteptați toți cei care doresc să iar parte la slujba religioasă. La rugăciunea de la mormânt va fi prezentă doar familia regală. Parastasul de 40 de zile va pune capăt și perioadei de mare doliu a Familiei Regale.
Etichete: Regele Mihai I, parastas, 40 de zile, Curtea de Argeș

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.