Reunire cu absențe și o revenire la ACS Poli. Un internațional tunisian...

Reunire cu absențe și o revenire la ACS Poli. Un internațional tunisian e printre jucătorii doriți de Ionuț Popa FOTO

1
DISTRIBUIȚI

ACS Poli s-a reunit azi cu mai mulți tineri în efectiv. Singura noutate certă e revenirea lui Alexandru Popovici, care a avut parte de o aventură în fotbalul azer. Ionuț Popa mai așteaptă întăriri în zilele următoare. Un mijlocaș din țară, un atacant străin, dar și un fundaș din naționala Tunisiei se află pe lista bănățenilor.

”Azi începem pregătirile. Ele se vor derula până sâmbătă la Timișoara, după care luni la 13.00 echipa pleacă în cantonament, zece zile la Poiana Brașov. Urmează și jocurile amicale, așteptăm și prima etapă la Sf. Gheorghe. Aș vrea să ne pregătim bine, să nu avem accidentați, jucători care să plece și eventual să mai aducem”, a declarat Ionuț Popa.

Singura noutate certă la reunirea lui ACS Poli a fost Alexandru Popovici, atacantul care s-a despărțit de azerii de la Sebail după jumătate de sezon și care ”probabil va semna”, conform tehnicianului. Timișoreanul a dat un gol în opt apariții din prima ligă a Azerbaijanului. La antrenamentul de azi a participat și Sebastian Velcotă (19 ani), atacant împrumutat la CSM Școlar Reșița. ”Cei din conducere au discutat cu cei de acolo, eventual un schimb de jucători, dacă nu, rămâne la Reșița”, a spus Popa.

”De mâine mai apare un atacant, zilele următoare sper să rezolvăm problema jucătorului din Tunisia. Deocamdată e o problemă cu viza, azi sau mâine trebuie să primească. În cel mai rău caz luni sau marți va fi în cantonament dacă ne înțelegem cu el. A jucat toate meciurile în ultima perioadă din Tunisia 24 de meciuri, a înscris și șapte goluri, e un jucător care poate să ne ajute”, a conchis Popa. Deși tehnicianul a pronunțat ”Adelin Boujami” ca fiind numele jucătorului, conform celor de la ziaruldesport.ro timișorenii negociază cu Rami Bedoui, jucător care se potrivește în mare parte descrierii. Acesta are 27 de ani și a făcut parte din campania de succes a naționalei Tunisiei pentru calificarea la CM 2018. El a evoluat doar în țara natală, la Etoile du Sahel, cu care a fost și campion.

La prima mișcare a anului s-a prezentat și ”rebelul” Valentin Crețu, fundașul care nu s-a prezentat cu Dinamo și care și-a depus memoriu la finele anului pentru a deveni liber de contract. ”Nu știu absolut nimic de Crețu… m-au întrebat de el niște ziariști din Iași… Ce să mai discut cu el? Mai am nevoie de un mijlocaș…”, a adăugat Popa înainte să dea ochii cu jucătorul la vestiare.

În total 23 de jucători s-au aflat azi sub comanda lui Popa. Au lipsit motivați Gabriel Cânu și Alexandru Ciucur. Curileac și Munteanu au făcut recuperare separat. De asemenea se pare că Popa se va vaza din nou pe Neagu. Ionuț Murariu, Cristian Podină și Raul Cochințu sunt alte nume noi de la reunire. Ultimii doi fiind tineri din propria pepinieră.

Supărat pe ASU Poli și ANAF

ACS Poli și-i dorește de la Ripensia pe Adrian Zaluschi și Mediop Ndiaye, ultimul, aflat și în vizorul Viitorului.


Deocamdată lucrurile nu sunt clare, cu roș-galbenii echipa de Liga I va disputa și un amical, Popa s-a arătat, în schimb, deranjat de refuzul echipei de pe ”Știința” de a disputa un test. ”S-au purtat discuții cu ei, să nu credeți că ne rugăm (n.r. cu referire la jucătorii Ripensiei). Observ că aici trebuie să te rogi de echipe să te ajute. Noi am fi dorit să jucăm cu ASU Poli, un amical sau două, mi se părea normal să jucăm noi între noi… nu i-am înțeles, chiar așa dușmănoși sunt? Nu-i batem rău, vă promit, facem egal cu ei, să fie bine. Noi ăștia de la ACS Poli suntem niște băieți extraordinari”, adăugat Popa.

”Până miercuri seara la ora 22 îi aștept pe toți cei care mai vor să vină la echipă. Sunt exigent și eu, ca ANAF-ul Timiș…”, a precizat antrenorul. Acesta le-a propus și celor de la UTA un test, dar și arădenii aveau alte planuri, mai precis, un joc stabilit deja cu Gloria Cermei (Liga 3).

Popa a ținut să facă o urare de Anul Nou ANAF-ului. ”Fac o urare ANAF-ului Timiș: Sănătate, La mulți ani! / Să vă bucurați de bani / Cum ne-am bucurat în vară / Când la Ligă ați făcut primii cesiune / Ați cesionat / Și toți banii de la Poli i-ați luat. O fac din respect pentru ANAF, finanțe. Nu ne-au blocat conturile, au fost drăguți cu noi… Sunt oamenii care ne vor ajuta foarte mult anul acesta”, a concluzionat tehnicianul.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.