Ada Hausvater, despre Asociația Timișoara Capitală Culturală 2021: „Aici există lipsă de...

Ada Hausvater, despre Asociația Timișoara Capitală Culturală 2021: „Aici există lipsă de comunicare”

0
DISTRIBUIȚI

Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană a fost criticată recent de primarul Timișoarei Niolae Robu, care s-a arătat nemulțumit de activitatea acesteia de până acum. Edilul-șef s-a referit în special la faptul că spectacolul cu care a fost deschisă seria de evenimente culturale ale Asociației, cel al trupei de circ contemporan Cirkus Cirkor, nu a fost o idee bună.

Ada Hausvater, directorul Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Timișoara, invitată la emisiunea PRESSALERT LIVE de aseară, crede că asociația încă se află într-o perioadă de pregătire. „Mie mi se pare că asociația este în cercetare, pregătește acțiunile pe care le face. Este într-o zonă de tatonare. Fiind regizor, cred în artă. Dacă nu o văd peste tot, nu o cred”, a spus regizorul Ada Hausvater, aflată în studioul HDV.

Regizorul spune că una dintre problemele existente în momentul de față este lipsa de comunicare. „Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021 înseamnă că oamenii trebuie să comunice. Aici există lipsă de comunicare. Lipsa de comunicare implică foarte mare diversitate, pentru că se referă la o formulă de a explica despre ce e vorba prin toate modurile de informare.


Așteptăm răspunsuri care privesc viitorul pe diferite teme din partea asociației, după raportul de la Uniunea Europeană, care a venit la sfârșitul anului trecut. Le-am cerut la scurt timp după, deci a trecut mai bine de o lună. Probabil că lămuririle vor veni pentru toată lumea. Cred că interesul tuturor este ca orașul să fie foarte bine. Eu, ca director al teatrului, am interesul ca Timișoarei să-i fie bine. În ’89 am învățat că nu există un om, doi sau trei care să dețină doar ei adevărul”, a declarat Ada Hausvater, directorul Teatrului Național Timișoara.

Directorul teatrului timișorean mai crede că, în 2021, trebuie să primeze diversitatea culturală, cu spectacole clasice coexistând cu cele contemporane, precum show-ul celor de la Cirkus Cirkor. „Cred că 2021 trebuie să însemne diversitate, să fie peste tot. Sper ca proiectul și ceea ce se va întâmpla să stimuleze creativitatea și să descoperi noi și noi genuri. Cultura înseamnă stimularea creativității. Spectacolul de circ, cred eu, e foarte în regulă. E nevoie de a aprofunda. 2021 înseamnă punctul zero de dezvoltare. Trebuie să fie și operă clasică, modernă, contemporană. Sper să apară cât mai multe săli”, a specificat Ada Hausvater, la PRESSALERT LIVE.

Întrebată despre cum crede că evoluează lucrurile până acum în contextul cultural al anului 2021, directorul Teatrului Național Timișoara a spus că „mi se pare că se mișcă lucrurile. Cred că sunt foarte multe de făcut, de investit. Vor fi și evenimente culturale în care se va investi. Un muzeu al revoluției este obligatoriu”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.