Administraţia Robu, noi gratuităţi din bani publici. Cine va călători fără să...

Administraţia Robu, noi gratuităţi din bani publici. Cine va călători fără să plătească pe vehiculele RATT

0
DISTRIBUIȚI

Anul 2018 vine cu noi gratuităţi pe vehiculele Regiei Autonome de Transport Timişoara. De când a fost ales primar, în 2012, Nicolae Robu a extins aproape anual lista beneficiarilor. În cele două mandate ale au fost incluşi pe lista de beneficiari ai gratuităţilor pe vehiculele RATT studenţii, elevii şi o mulţime de angajaţi ai ONG-urilor şi asociaţiilor care activează în Timişoara.

Conform unui proiect postat pe pagina Primăriei Timişoara, la prima şedinţă de plen din acest an lista de beneficiari de gratuităţi va fi extinsă din nou, iar protocolul va fi modificat, asta după în condiţiile în care RATT devine societate comercială cu numele de Societatea Publică de Transport Timişoara. Pentru 2017, RATT a cerut 15 milioane de euro, bani aferenţi subvenţiilor. În luna decembrie, angajaţii RATT nu şi-au primit salariile la timp, asta după ce primăria nu a virat în conturile RATT banii aferenţi plăţii gratuităţilor.

„Art. 1, alin 1, Secţiunea 1 – GRATUITĂŢI, lit. e) se completează cu elevii din clasa pregătitoare şi va avea următorul conţinut: e) Gratuitate pentru elevii clasei pregătitoare, elevii ciclului primar şi gimnazial, care frecventează instituţiile de învăţământ din Municipiul Timişoara.


Aceştia vor circula gratuit pe mijloacele de transport public de persoane pe baza cardului emis de STPT. Ridicarea cardului se va face în baza carnetului de elev vizat la zi şi a certificatului de naştere, de la toate punctele de vânzare STPT (chioşcuri de bilete şi Centrul de Gratuităţi cu sediul în Timişoara, Bd. Dâmboviţa, nr. 1-3). Facilitatea se acordă inclusiv pe perioada vacanţelor şcolare.
Art. 1, alin 1, Secţiunea 1 – GRATUITĂŢI, lit. f) se completează cu sintagma sub elevii clasei pregătitoare şi va avea următorul conţinut: f) Copiii preşcolari (sub elevii clasei pregătitoare) din Municipiul Timişoara vor circula gratuit pe mijloacele de transport public de persoane.
– Art. 1, alin 1, Secţiunea 1 – GRATUITĂŢI, lit. s) se completează, in sensul introducerii şi entităţilor sportive, şi va avea următorul conţinut: s) Gratuitate pentru entităţile în domeniul transporturilor, precum şi pentru entităţile sociale, culturale, sportive, educaţionale şi muzee, pe baza cardului eliberat de către STPT. Instituţiile vor transmite tabele cu persoanele beneficiare, iar cardurile vor fi emise individual în baza BI/CI în original.
STPT va comunica lunar Municipiului Timişoara numărul de beneficiari de la secţiunea gratuitati si reduceri pe categorii de persoane, pe baza cardurilor emise.
Decontarea între Municipiul Timişoara şi SC SOCIETATEA DE TRANSPORT PUBLIC TIMIŞOARA SA se face lunar pe baza facturilor emise, după încheierea lunii, iar plata facturilor se va efectua în termen de 30 zile de la primirea acestora.
Toţi utilizatorii de titluri pe card sau pe oricare altă fomă materializată/nematerializată, inclusiv beneficiarii de reduceri si gratuitati, vor avea obligaţia validării cardurilor la urcarea în mijloacele de transport public de persoane.
Toţi utilizatorii de titluri pe card sau pe oricare altă fomă materializată/nematerializată, inclusiv beneficiarii de reduceri şi gratuităţi au obligaţia prezentării la control, odată cu cardul, a documentului de identitate, original, în baza căruia a fost emis”, se arată în proiectul de pe site-ul PMT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.