Adrian Orza îl acuză pe Nicolae Robu de lipsă de dialog. Ce...

Adrian Orza îl acuză pe Nicolae Robu de lipsă de dialog. Ce crede despre tensiunile dintre Primăria Timișoara și Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021 VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Primarul Nicolae Robu a lansat o serie de acuzații dure la adresa Asociației Timișoara Capitală Culturală 2021, referindu-se în special la spectacolul Cirkus Cirkor, care în trei zile diferite a umplut Sala „Constantin Jude”.

„Am sesizat orgolii și între actorii locali. Lucrurile s-au exacerbat după obținerea titlului. Foarte mulți și-au frecat mâinile, gândindu-se la sumele ce vor curge dinspre Guvernul României sau dinspre donațiile de la privați. Unul dintre consilierii liberali tineri a făcut un amendament, prin care îi cerea lui Robu să verifice cum s-au cheltuit sumele de la Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021. În momentul în care un om al primarului cere așa ceva, insinuând ceva, e clar că lucrurile nu funcționează”, a menționat Adrian Orza, consilier local independent, invitat la PRESSALERT LIVE. Fostul viceprimar al Timișoarei și-a subliniat punctul de vedere, spunând că „lucrurile nu sunt de bun augur. Dacă punem și un anumit gen de tensiune între primărie și guvern, cealaltă entitate importantă ce trebuie să vină cu finanțe, obținem un triunghi ce nu funcționează, laturile nu i se unesc și rămân doar trei puncte”.

Orza a făcut referire și la problemele de comunicare din cadrul primăriei.


„Administrația locală a vrut să mărească tarifele de cazare în hoteluri. Hotelierii au protestat, iar atunci s-a dat înapoi. Noi, al ora actuală, ca urbe, trebuie să generăm discuții. Vor veni turiști, atunci trebuie să facem o întâlnire cu hotelierii. Problema e că decide un singur om. Un oraș respiră prin dialog, și e nevoie de dialog între părți, cetățeni, administrație, diverși factori. E una dintre marile probleme care generează nu doar aici sincope, ci în toate deciziile care se iau, lucruri ce ar putea fi corectate prin dialog. La o întâlnire pe care a avut-o cu tinerii, Nicolae Robu a zis că el trebuie să aibă ultimul cuvânt, cel care răspunde. Asta nu te împiedică să dialoghezi, să iți iei idei, feedback-uri”, a opinat Adrian Orza, consilier local independent.

Multe dintre clădirile care redau istoria Timișoarei se află într-o stare de degradare avansată. La orizont, însă, se văd prea puține soluții care să vină dinspre administrația publică locală, crede Adrian Orza. „Legislativ, problema a fost recent rezolvată, astfel că poți investii în clădirile ce nu sunt în proprietatea administrației. În administrația Ciuhandu s-a încercat introducerea unei taxe extrem de transparentă, adunată și gestionată, pentru a se putea investi în clădiri. Dacă am fi început de atunci, acum am fi fost altundeva. Era în jur de 10 euro pe o familie, pe an. Se numea taxă de habitat, însă a fost blocată”, a explicat Adrian Orza, aflat în studioul HDV.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.