Agitație la Aeroportul Internațional Timișoara. Echipaje de urgență și trupe antitero pe...

Agitație la Aeroportul Internațional Timișoara. Echipaje de urgență și trupe antitero pe pistă FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Activitatea obișnuită de pe Aeroportul Internațional „Traian Vuia” din Timișoara a fost întreruptă azi de o mobilizare masivă a echipajelor de urgență, care au ocupat o parte din pista aeroportului pentru un exercițiu.

La acțiunea menită să verifice viteza de reacție a echipajelor de urgență au participat reprezentanți ai ISU Banat, SMURD și IPJ Timiș, inclusiv de la Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase.

Acțiunea este coordonată de DIICOT și brigada antiteroristă a Serviciului Român de Informații.

Vom reveni cu amănunte.

UPDATE Scenariul exercițiului a prevăzut că, în jurul orei 17.00, în timpul unui zbor, un pasager a reușit să detoneze un dispozitiv exploziv improvizat aflat în cala avionului. În urma exploziei puternice este afectat fuzelajul aeronavei, cabina se depresurizează, iar aeronava solicită aterizarea în regim de urgență, echipajul anunțând serviciul de trafic aerian.

Dispeceratul aeroportului a dat alarma și a inițiat procedurile conform planului de intervenție în situații de urgență.


A fost anunțat imediat serviciul unic de urgență 112, iar la sol, angajații din cadrul aeroportului au format dispozitive de intervenție rapidă. Deoarece la aterizare s-a simulat și un incendiu la motorul drept al aeronavei, a fost nevoie și de intervenția pompierilor.

Primii care au ajuns la fața locului au fost pompierii aeroportului pentru stingerea incendiului, urmați și de cei de la ISU Banat. A fost declanșată rapid procedura de evacuare a pasagerilor și a echipajului, și au fost acordate măsuri de prim ajutor răniților într-o clădire din apropiere. După îndeplinirea tuturor procedurilor lângă aeronavă, stingerea incendiului și evacuarea victimelor, brigada pirotehnică a intervenit pentru a identifica eventuale dispozitive explozive suplimentare sau nedetonate.

Pentru a nu crea panică, pasagerii aflați în acest interval de timp în aerogară au fost informați periodic că este vorba de un exercițiu tactic și nu de o intervenție de urgență reală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.