Amenzi pentru șoferi de TIR care au circulat pe sub pasajul Jiul....

Amenzi pentru șoferi de TIR care au circulat pe sub pasajul Jiul. Ce lege au încălcat

0
DISTRIBUIȚI

Polițiștii locali au făcut controale, în acest sfârșit de săptămână, pe Bulevardul Republicii și în zona pasajului Jiul din Timișoara, acolo unde accesul vehiculelor de peste 5 tone este interzis.


Verificările au loc după că joia trecută un TIR a distrus o parte din podul de la pasaj, încercând să treacă pe sub poarta care stabilește o limită de înălțime a autovehiculelor.

„Astfel, începând de vineri au fost încheiate un număr de 17 procese verbale de constatare a contravenției conform OUG 195/2002, în valoare de peste 22.000 lei. Reamintim că pentru astfel de fapte sancțiunile prevăzute de actul normativ menționat sunt între 1305 și 2900 lei. Potrivit art. 173 din HG 1391/2006 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, este interzisă circulaţia autovehiculelor cu mase şi/sau gabarite depăşite pe sectoarele de drum unde sunt instalate indicatoare de interzicere, restricţie sau limitare a accesului acestora, dacă vehiculul sau ansamblul de vehicule atinge ori depăşeşte lăţimea, înălţimea, lungimea sau masele pe axe ori masa totala maxima admisă”, se arată în comunicatul transmis de Poliția Locală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.