Angajați ai RATT, protest la Primăria Timișoara pentru că nu și-au primit...

Angajați ai RATT, protest la Primăria Timișoara pentru că nu și-au primit salariile pe decembrie. Ce amenințări fac FOTO UPDATE Explicațiile primarului Nicolae Robu

0
DISTRIBUIȚI

Aproximativ 20 de angajați ai RATT, majoritatea vatmani și șoferi de troleibuze sau autobuze, s-au adunat astăzi în fața Primăriei Timișoara pentru a protesta, nemulțumiți fiind că pe luna decembrie s-au primit doar câte 300 de lei din salariu. Angajații țin afișe cu mesaje precum „Sclavii RATT” și „Dați-ne banii” și spun că în situtația asta sunt toți angajații, aproxiamtiv 1200 de persoane. Ei mai spun și că pe luna noiembrie s-au primit banii în trei sau patru tranșe și că în cazul nu se va rezolva situația actuală, vor refuza să mai circule prin oraș, paralizând astfel activitatea mijloacelor de transport în comun. Câțiva reprezentanți au intrat în primărie pentru a depune o petiție.

“Dacă n-o să primim salariile, n-o să mai ieșim pe traseu, se va paraliza transportul în comun, toată lumea va circula pe jos. Ne pare rău de călători, dar asta e situația, ne pare rău și de noi. Cei de la primărie ne spun că nu ne dau banii pentru că nu au de unde. Toată vina se dă pe fostul primar, pe fostul director, spun că RATT are mai multe datorii mai vechi”, ne-a declarat un angajat al RATT, care protestează în fața Primăriei Timișoara.

UPDATE La finalul discuțiilor cu cei doi reprezentanți RATT, Nicolae Robu a explicat că angajații nu vor intra în grevă, după ce le-a promis că își vor primi banii pe luna decembrie în zece zile.


“Le-am explicat că ne pare și nouă rău că s-a ajuns în această situație, cu neplata la timp a salariilor, le-am promis că facem toate eforturile ca în cel mai scurt timp să-și primească banii. Asta înseamnă că în fiecare zi vom da 200.000 – 300.000 de lei, în funcție de cât ne vor fi încasările față de RATT, pentru că trebuie să dăm tot cam atât și pentru gaz, pentru a nu ajunge să ni se întrerupă căldura și apa caldă în oraș. Datoria este de două milioane de lei, iar dacă dăm câte 200.000 – 300.000 de lei către RATT, din care se vor face zilnic plăți către angajați, practic se sting aceste restanțe în zece zile. Între timp, se apropie data de 10 februarie, când ne intră bani mai mulți, de ordinul milioanelor de lei, din cotele defalcate din impozitul pe venit, și atunci vom putea să plătim salariile la timp pe luna ianuarie. N-o să intre în grevă angajații RATT, au înțeles că banii nu ies din grevă”, a precizat Nicolae Robu. De asemenea, primarul Timișoarei a explicat că s-a ajuns în această situație în urma unui proces, astfel că RATT are o datorie de aproape 70 de milioane de lei care trebuie plătită.

“Banii sunt primiți de către RATT în cea mai mare parte de la primărie, însă au apărut cheltuieli suplimentare în urma unui proces legat de TVA. Este vorba de o sumă foarte mare, în jur de 70 de milioane de lei, care trebuie plătiți ritmic. Nu putem să riscăm să ajungem ca ANAF să scoată la vânzare aceste mijloace de transport în comun. În paralel, au apărut obligații de plată către gaz și nu am avut resursele funanciare să onorăm la timp toate aceste plăți”, a mai declarat Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.