Anunțul șoc al procurorilor în cazul porții prăbușite de pe Calea Lugojului...

Anunțul șoc al procurorilor în cazul porții prăbușite de pe Calea Lugojului la aproape patru luni de la tragedie

1
DISTRIBUIȚI

Aproape patru luni au trecut de la tragedia de pe Calea Lugojului când poarta de intrare în Timișoara s-a prăbușit, în timpul unei furtunii, strivindu-l în mașina sa pe studentul Vlad Baici, de 24 de ani. PRESSALERT.ro a dezvăluit faptul că Primăria Timișoara a reabilitat construcția încălcând legea de la momentul emiterii certificatului de urbanism de către primarul Nicolae Robu, ilegal deoarece acesta trebuia emis de CJ Timiș pentru că poarta este pe terenul a două localități, și până la efectuarea lucrărilor, care s-au făcut fără a exista proiect tehnic, expertiză de rezistență, diriginte de șantier sau recepție finală a lucrărilor. Atât pentru poarta de pe Calea Lugojului, cât și pentru cea de pe Aradului s-au dat câte 56.000 euro fără licitație, invocându-se urgența lucrărilor, către firma Stareto SRL, care în ultimii ani a obținut contracte de aproape 10 milioane de lei de la Primăria Timișoara. În cazul porții de pe Lugojului nu s-a chinuit nici măcar să curețe rugina de pe structura metalică.

Imediat după tragedie a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, cercetările fiind preluate de Serviciul Investigații Criminale din cadrul IPJ Timiș sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara.


Am solicitat parchetului să ne comunice dacă, până acum, a fost cineva pus oficial sub acuzație, în condițiile în care raportul Inspectoratului de Stat în Construcții a scos la iveală grave încălcări ale legii, și dacă a fost finalizată expertiza dispusă în dosar. ”La Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara a fost înregistrat un dosar penal cu privire la incidentul din luna septembrie a anului 2017 la care faceți referire, în care a fost începută urmărirea penală față de faptă (in rem) sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, prevăzută de art. 192 C.pen. În prezent, dosarul se află în cursul urmăririi penale, fără să se fi dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de vreo persoană. Raportat la stadiul procesual nu suntem în măsură să vă furnizăm alte informații suplimentare”, se arată în răspunsul trimis de prim procurorul Claudia-Irina Chivu. La aproape patru luni, nu există niciun vinovat identificat și pus sub acuzare.

Investigațiile sunt continuate de patru luni pentru o infracțiune cu pedepse mici – ucidere din culpă- de la 1 la 5 ani, în condițiile în care în legea 10/1995 privind calitatea în construcții se prevede că realizarea unei construcții ori executarea de modificări a acesteia, fără respectarea reglementărilor tehnice privind stabilitatea și rezistența și care are ca urmare distrugerea totală sau parțială a construcției, moartea sau vătămarea gravă a integrității corporale ori a sănătății uneia sau mai multor persoane se pedepsește cu închisoare de la 10 la 20 de ani.

 

1 COMENTARIU

  1. Acestia sunt ,,specialistii”primariei in frunte cu mult iubitul conducator primar,presedinte,profesor ,doctor etc,samd.Pentru decesul acestui tanar toti vinovatii ar trebui sa stea dupa gratii .Se pare ca in goana unora dupa bani factorul uman,viata unor persoane nu conteaza ,acestea fiind victime colaterale scopului principal …de a face bani.Cultural eurpoeanul primar de Timisoara se pare ca nu are vreo treaba cu legile tarii inalcandu-le fara rusine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.