Arhiepiscopia Timișoarei ia măsuri după ce un țigan a fost pus, în...

Arhiepiscopia Timișoarei ia măsuri după ce un țigan a fost pus, în biserică, să jure că nu a făcut sex cu nora sa VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Scene incredibile au avut loc într-o biserică din zona Lipovei, la începutul lunii noiembrie. Cinci bărbați, toți de etnie romă, sunt filmați în lăcașul de cult, iar unul dintre aceștia este pus să jure, cu mâna pe cruce și pe Evanghelie, că nu a făcut sex cu nora sa. Bărbatul este învățat să jure de către un preot, care slujește în biserica din zona Lipovei, din Timișoara.

„El vrea să jure, mă scuzi că spun aici, în față, că la noi se spune pă direct, la țigani, dacă o f…t pe noră-sa”, îi spune unul dintre bărbați preotului. „Nici pe una n-am f…t-o și n-am avut dragoste față de ea”, răspunde cel acuzat, care se pune în genunchi în mijlocul bisericii, cu mâna pe cruce și pe Evanghelie.

Apoi, un preot îl învață pe bărbatul acuzat cum să jure. „Și acum ziceți așa: jur în fața lui Dumnezeu, în fața lui Hristos, fiind în biserică, că eu, și vă dați numele, nu am avut nicio relație cu nora mea, că nu am întreținut relații sexuale și că n-am profitat de ea. Acesta este adevărul și numai adevărul. Dumnezeu să-mi primească jurământul. Amin. Sărutați crucea și Evangheli. Așa să fie cum ați spus”, spune preotul, iar bărbatul repetă după el.

Arhiepiscopia Timișoarei anunță, prin intermediul unui comunicat de presă, că astăzi a avut loc o cercetare internă și s-au luat primele măsuri.

„În dimineața zilei de 10 ianuarie, o Comisie de la Centrul Eparhial a cercetat la fața locului aspectele semnalate.


Date fiind concluziile desprinse în urma ceretării, preotul Sorin Lungoci și-a exprimat părerea de rău pentru cele întâmplate și a precizat că aceasta nu este o practică uzuală a dânsului și nici a respectivei biserici parohiale. Preotul în cauză a mărturisit, cu părere de rău, că a fost nevoit să cedeze la presiunea exercitată de către cetățenii care apar în înregistrarea video, din dorința de a detensiona situația conflictuală și pentru a evita manifestările violente în lăcașul de cult. În urma celor constatate, preotul Sorin Lungoci și-a înaintat demisia din funcția de consilier la Centrul Eparhial, începând cu data de astăzi. Preotul în cauză rămâne coslujitor la parohia Timișoara Viile Fabric, fără atribuții de conducere”, transmite Arhiepiscopia Timișoarei.

De asemenea, Arhiepiscopia Timișoarei mai comunică faptul că regretă “profund” cele întâmplate și precizează că astfel de ”jurăminte” nu fac parte din “practica liturgică a Bisericii Ortodoxe”.

Givoco sa jura ca Nui adevărat la vb ce le ascos

Posted by Fanika Fane on 4 Noiembrie 2017

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.