Artistul timișorean Sorin Scurtulescu, expoziție la Veneția

Artistul timișorean Sorin Scurtulescu, expoziție la Veneția

0
DISTRIBUIȚI

Noua Galerie a Institutului Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneția va găzdui, în această după-amiază, la ora 18.30, vernisajul expoziției „Alla Prima” a artistului timișorean Sorin Scurtulescu, în prezent bursier „Nicolae Iorga” al institutului. Vernisajul va avea loc în continuarea evenimentului „Scriitori români în Italia”, care începe la ora 17.00, expoziția făcând parte din strategia de promovare a studenților și bursierilor români din Italia care activează în domeniul artelor vizuale a institutului de la Veneția. Lucrările prezentate în expoziția „Alla Prima” fac parte dintr-o serie recentă de picturi realizate în tehnica clasică a uleiului pe pânză și surprind Veneția prin contemplația nocturnă.

Născut la Timișoara în 1979, Sorin Scurtulescu a absolvit Facultatea de Arte și Design din cadrul Universității de Vest din Timișoara în anul 2002, la clasa profesorului Constantin Flondor, după care a urmat cursuri de masterat și a obținut titlul de Doctor în Arte Plastice și Decorative, cu teza de doctorat „Pictura – concentrare a vizibilului și a invizibilului”, coordonată de prof.


univ. dr. Aurel Chiriac. A obținut o bursă „Erasmus” la universitatea britanică „School of Arts, Design and Media” din Sunderland, a fost profesor asistent al departamentului de pictură la „Lord Wandsworth College” din Anglia, a beneficiat de bursa postdoctorală „Vasile Pârvan” la „Accademia di Romania” din Roma și a participat la cursurile libere și conferințele din cadrul „Accademiei Nazionale di San Luca” Roma. În prezent este beneficiarul bursei postdoctorale „Nicolae Iorga”, oferită de institutul din Veneția, cu proiectul „Veneția nocturnă prin filtrul lui Tițian și Tintoretto”.

De-a lungul anilor, artistul a avut 15 expoziții personale în țară și străinătate, 33 de expoziții alături de grupul „Noima”, înființat în anul 2003 – Sorin Scurtulescu fiind unul din membrii fondatori – și 45 de expoziții de grup, a apărut în cataloage, cărți, reviste și presă de artă. Expoziția de la Veneția va ămâne deschisă publicului până în 25 ianuarie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.