”Băieții în ghete”, întâmpinați de ninsoare la reunire. Bokila și Ivanovic, printre...

”Băieții în ghete”, întâmpinați de ninsoare la reunire. Bokila și Ivanovic, printre străinii care vor fi testați de ASU Politehnica GALERIE FOTO

1
DISTRIBUIȚI

ASU Politehnica s-a reunit astăzi cu planuri mari pentru primăvară. Formația finanțată de suporterii timișoreni încearcă să atace podiumul și a început să testeze, în acest sens, și piața externă. Bogdan Andone a avut trei străini noi la primul antrenament al anului. Doi dintre ei poartă nume cunoscute microbiștilor din această zonă. În probe la Baza 2 au venit atacanții Noe Bokila, unul dintre frații dinamovistului Jeremy, și sârbul Dejan Ivanovic, de la Kikinda.

Bogdan Andone a sunat adunarea la ”Știința”, dar a decis apoi ca prima ședință de pregătire din 2018 să aibă loc totuși la Baza 2 Politehnica. 22 de jucători au fost prezenți la reunire. Au absentat Marius Staicu, Mădălin Stancu și Emanuel Fișteag, primii doi fiind sigur pe lista celor care nu vor mai continua la ASU Poli. Alb-violeții l-au luat în schimb înapoi pe Florin Lazea, împrumutat în toamnă la CSM Lugoj în C și testează mai mulți străini. Primii trei au fost prezenți astăzi.

Printre ei a fost și Noë Bokila, care deși e fratele congolezului Jeremy Bokila, de la Dinamo, are cetățenie olandeză și până la 27 de ani C.V-ul său nu e unul impresionant. A jucat doar în ligile inferioare, ultima dată la SV DFS Opheusden, în eșalonul 5 din Olanda. Experiența precedentă fiind în Liga 4 germană. Tot în probe a venit și Dejan Ivanovic (23 de ani), atacant crescut la OFK Kikinda, dar care a evoluat de asemenea mai mult în eșaloanele inferioare, mai recent la ZAC Kikinda și Kozara BVS. A mai sosit de asemenea un jucător sârb, tot în probe, despre care nu ni s-au oferit informații, care aparent provine din Zrenjanin. Andone a precizat că așteaptă mâine un junior român din Italia, dar și alți jucători care vor completa posturile cu probleme.

”Avem ambiții mari, ne așteaptă un retur foarte dificil, avem de muncă. Ne-au plecat din jucători. Vor veni jucători. Trebuie să găsim exact pe cei care trebuie să-i înlocuiască și să avem o echipă puternică pentru retur. Eu am lăsat o listă de patru jucători, nu toți s-au despărțit. Unii sunt în discuții cu alte echipe sau vor să plece. Vor rămâne doar cei care doresc să joace pentru Politehnica. Toți sunt liberi care vor să plece, din punctul meu de vedere. Lazea e jucătorul nostru, a fost împrumutat doar pentru șase luni, rămâne să se pregătească. Sper să o facă bine, să rămână. A rămas că vine azi la antrenament (Noe Bokila), rămâne să-l vedem în următoarele două săptămâni. În perioada de pregătire centralizată vom avea lotul concret. Azi ar trebui să vină patru, mâine mai vine un junior din Italia cu naționalitate română. Discutăm cu doi fundași centrali, un atacant și o extremă stângă, ce avem nevoie, cele trei poziții care ne-au lipsit în tur”, a declarat Bogdan Andone.

Echipa va efectua joi vizita medicală, sâmbătă, de la ora 11 va disputa amicalul cu Cocoșul Orțșoara, Liga a IV-a, iar duminică echipa va primi liber, urmând ca de săptămâna viitoare să intre în programul normal pentru această perioadă.

”E posibil și primul loc, atâta timp cât sunt șanse matematice.


Returul e de obicei mai dificil, sunt echipe puternice care-și permit să facă pregătire în Antalya… Ne dorim să încheiem cât mai sus. Obiectivul principal e primul meci, cu Chindia, să-l câștigăm”, a mai spus ”principalul” lui ASU Poli.

Nu ar fi refuzat un amical cu ACS Poli, nici cu Partizan

La începutul anului Ionuț Popa a spus că ASU Poli nu a dorit să joace cu formația din Liga I, poate de teamă. Andone a precizat azi că pur și simplu datele din calendar nu s-au potrivit pentru ca cele două concitadine să se întâlnească. ”Primul dorit a fost ACS, dar în perioada în care ne doream noi, spre sfârșitul cantonamentului nostru, adică 3, 6 sau 9 februarie, nu pot ei să joace pentru că încep campionatul. Mi-am dorit cu Luceafărul nu s-a putut, cu Partizan sau Steaua Roșie. Anul trecut am jucat cu ei în Cipru, ar fi fost un test util, dar din păcate echipele din zonă sunt de Liga a III-a în mare parte și nu vrem să ne deplasăm departe de Timișoara. Aveam ofertă din Ungaria, dar nu am dorit să mergem trei ore cu autocarul”, a explicat Andone de ce echipa sa a rămas doar cu adversari de la C în jos în teste.

Tehnicianul ”Băieților în ghete” are și un nume nou în staff. Astfel, de pregătire portarilor se va ocupa Mihai Ștețca, cu care a colaborat și la Olimpia Satu Mare. De altfel, în toamnă Vasile Șleam a fost ”interimar” pe acest posta deoarece Ștețca a avut o problemă medicală.

Au fost prezenți la reunire: Cosmin Dur-Bozoancă, Markos Gakos – Carol Taub, Radu Motreanu, Florin Lazea, Răzvan Ghinescu, Alin Crișanov, Ioan Mera, Dănuț Bilia, Alin Ignea, Cornel Predescu, Deian Sorescu, Marko Giuricici, Raul Krausz, Adrian Poparadu, Cătălin Bădăuță, Ionuț Plămadă, Ionuț Coadă, Vlad Bîte, Noe Bokila*, Dejan Ivanovic*.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.