ASU Politehnica ar putea lua un portar de la ”lanterna” Ligii a...

ASU Politehnica ar putea lua un portar de la ”lanterna” Ligii a III-a. Jimbolia trimite mai mulți jucători în Liga a II-a

0
DISTRIBUIȚI
Cătălin Costoaie, în 2013, la Milan Junior Camp. Foto: Facebook / Cătălin Costoaie

Rămasă fără portarii Emanuel Fișteag și Markos Gakos, nemulțumiți de statutul de rezerve, ASU Politehnica se află în căutarea unui nou goalkeeper. Una dintre opțiunile alb-violeților pentru completarea lotului e tânărul Cătălin Costoaie, de la Mama Mia Becicherecu Mic.

”Băieții în ghete” se vor baza doar pe portari sub 21 de ani și în returul Ligii a II-a. Pe lângă titularul Cosmin Dur-Bozoancă a fost promovat și juniorul Alexandru Borbei (născut în 2003), din propria pepinieră. Plecările ambelor rezerve din toamnă, Gakos și Fișteag, au lăsat însă încă un loc liber. A treia soluție între buturi pentru alb-violeți ar putea fi Cătălin Costoaie. Timișoreanul în vârstă de 18 ani aparține de CSU Craiova până în vara lui 2019.


Împrumutat la Mama Mia Becicherecu Mic, grupare mutată la Jimbolia, Costoaie a avut cinci apariții în toamnă. Din păcate el și echipa sa a fost o bună încasatoare în aceste jocuri, știute fiind problemele de lot de la ultima clasată din C4. El a avut la nivelul C-ului o apariție și pentru CSU II Craiova în sezonul precedent. La fel ca Eduard Pap, Costoaie a fost pregătit și de Ilie Botezatu, specializat pe antrenamentele cu portarii.

”Costoaie va merge la Centrul Național de Pregătire sau la ASU Poli”, ne-a spus Marcel Băban, patronul clubului de la graniță.

Jimbolia ar putea da încă patru jucători în B

Alți trei jucători de la școala lui Marcel Băban au făcut pasul în această iarnă la o grupare de Liga a II-a. Patrick Niță, care a evoluat în tur la Ghiroda, portarul Daniel Radu și mijlocașul Denis Băban, fiul conducătorului, se pregătesc cu Luceafărul Oradea. ”Sunt în cantonament deja. Niță a fost la Voluntari, dar nu ne-am înțeles, nici nu erau condițiile bune să rămână acolo… De asemenea, mijlocașul Pașcu Ionuț a început pregătirile cu Snagov. E un copil care are calități foarte bune”, a precizat Marcel Băban.

Mama Mia Becicherecu Mic trece din nou prin transformări importante în privința lotului. Echipa care evoluează la Jimbolia s-a despărțit de toți străinii cu care începuse sezonul. ”Au venit doi camerunezi. Ne-a mai venit un japonez, care a mai jucat în Liga a II-a și a III-a în România, vor mai sosi patru-cinci jucători străini. În rest, copii români pe care i-am avut în vederi… Sunt din generațiile 2000-2003”, a conchis Băban.

Penalizată cu 16 puncte în total pentru datoriile către foștii antrenori Cosmin Stan și Mihai Hromei, gruparea mutată la graniță are -15 puncte în clasament. Marcel Băban susține însă că datoriile au fost plătite. ”Important e că am încheiat litigiul cu cei doi antrenori… vom face o adresă în baza dovezii de plată pentru anulare acelor puncte penalizare. Deși nu mă deranjează… Important e să ne adunăm mult mai bine cu jucători, să facem mult mai mult decât am făcut”, a precizat Băban. Foarte probabil la finele sezonului nu va retrograda nicio echipă din Divizia C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.