ASU Politehnica a câștigat testul cu Sebiș, ultimul examen pentru ”trialiști”. A...

ASU Politehnica a câștigat testul cu Sebiș, ultimul examen pentru ”trialiști”. A sosit și noul atacant dorit de Bogdan Andone GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI

”Băieții în ghete” au învins divizionara C Național Sebiș în cel de-al treilea joc de verificare al iernii. ASU Politehnica s-a impus cu 2-0 prin golurile lui Krausz și Mera pe terenul din cartierul timișorean Plopi. Jocul de azi a reprezentat totodată și ultima testare pentru jucătorii sosiți în probe. Ultimul nume sosit sub comanda lui Bogdan Andone e Olivier Lusamba, atacant care a fost menajat astăzi.

Pe un teren mai bun ca cel de la Giroc, dar destul de denivelat, ASU Poli a deschis scorul chiar la prima fază a meciului. Raul Krausz trimițând cu capul în poarta lui Poiană în urma unei lovituri libere. Oaspeții au avut câteva ocazii mari. Una dublă în minutul 18. În urma unei erori defensive Dur-Bozoancă a intervenit salvator în două rânduri în fața atacanților Sebișului. Repriza se putea încheia cu un nou gol pentru alb-violeți. Dar sârbul Andreja Lazovic pare să-și fi scăzut șansele de rămânere la echipă după ce nu a profitat de un balon aproape pe tavă, împleticindu-se în fața careului mic. Pe contră, Săulescu a fost blocat de același Dur-Bozoancă. Pentru partea a doua Andone a schimbat aproape toată echipa, doar Bilia a mai rămas câteva minute din prima garnitură folosită. Scorul s-a majorat în favoarea ”Băieților în ghete” înainte de împlinirea unei ore de joc, când Mera a punctat cu capul din apropiere. Fază la care arădenii au cerut fault în atac. Peste un minut Săulescu putea să reducă din diferență, dar de această dată s-a opus tânărul Borbei.

ASU Politehnica Timișoara: Dur-Bozoancă – Motreanu, Scutaru, Bilia, Taub – Boloca, Krausz, Ignea – Sorescu, Lazovic, Schieb. Au mai intrat: Borbei – Giuricici, Bîte, Mera, Coadă, Gașpar, Lazea, Predescu, Poparadu, Teut, Ivanovic, Plămadă (repriza a II-a). Antrenor: Bogdan Andone.

Național Sebiș: Poiană – Poștoarcă, Basic, Pîslaru, Siminic, Ruță, Sz. Veres, Petculescu, Săulescu, Tătulea, Enciu. Au mai intrat: Dagău – Susanu, Cl. Veres, Deliman, Rugină, Moise. Antrenor: Călin Cojocaru.

Lusamba, ultimul sosit. Nevoie de încă un portar

Olivier Lusamba (24 de ani) a fost prezent și el la terenul din Plopi, dar congolezul născut în Franța a efectuat doar alergări pe margine. Atacantul venit de la Satu Mare e puțin în urmă cu pregătirea fizică, dar reprezintă o certitudine în condițiile în care a punctat de opt ori pentru Olimpia în toamnă. ”Lusamba a făcut un antrenament de reacomodare ieri, azi încă unul, trebuie să se pună la punct fizic. Mâine va face un antrenament în plus. Sper ca de luni să intre în programul normal al echipei. Sper să fie marcatorul de care avem nevoie”, a spus Bogdan Andone despre noul atacant. Lusamba a evoluat în ligile inferioare din Spania, Belgia și Franța.


Cel mai sonor club la care a fost legitimat e Nancy, evoluând în eșalonul terț pentru echipa secundă a francezilor.

De luni, ASU Poli intră în cantonament pe plan local cu 23 de jucători. Primele două achiziții confirmate sunt cele ale lui Cristian Scutaru (ex-UTA) și Marvin Schieb (ASA) În condițiile în care, pe lângă plecările lui Staicu, Stancu, Țugui și Crișanov, portarii Gakos și Fișteag nu au mai acceptat postura de rezervă, Andone e nevoit să caute un al treilea goalkeeper. În timp ce Daniel Boloca, Arthur Teut, sârbii Dejan Ivanovic și Lazovic, au fost ultimii trialiști testați.

”Un antrenament util, sper să nu avem accidentări, cu toate că Motreanu și Taub au simțit puțin la genunchi… cred că din cauza terenului. Jucătorii vin după o săptămână destul de dificilă din punct de vedere fizic. A fost o săptămână bună… Am avut și antrenamente, încercăm să formăm lotul de care avem nevoie. A fost un ultim test pentru unii dintre jucători. Voi avea o discuție cu stafful și voi decide cei care vor intra de luni în cantonament. Îmi doresc un lot de 23 de jucători. Trei portari și restul jucători de câmp. Mă bucură copiii noștri, portarul Borbei și Gașpar a intrat foarte bine. O să avem nevoie de al treilea portar, încercăm să găsim tot un timișorean tânăr. Avem mai multe soluții”, a declarat Bogdan Andone. Timișorenii nu au mizat azi pe Bădăuță și Ghinescu, răciți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.