Atribuirea terenurilor pentru tineri, blocată de procesele intentate primăriei. Ce s-a votat...

Atribuirea terenurilor pentru tineri, blocată de procesele intentate primăriei. Ce s-a votat astăzi

0
DISTRIBUIȚI

După mai bine de un an de așteptare, tinerii care au aplicat pentru a primi o parcelă de teren pe strada Ovidiu Balea, pe care să își ridice o casă, ar putea intra în posesia terenurilor gratuite puse la dispoziție de Consiliul Local Timișoara, în baza Legii 15/2003. Peste 200 de tineri au aplicat pentru a primi teren gratuit din partea primăriei.

Condițiile impuse în anul 2016 erau stricte: vârstă cuprinsă între 18 și 35 de ani și un depozit bancar de 10.000 de euro. Printre cei 128 de tineri care au trecut de comisia de selecție a primăriei se aflau și Sanda Greblă, fostă consilieră a primarului Nicolae Robu, acum angajată la Direcția Edilitară a primăriei, consilierul personal al primarului, Cătălin Iapă, consilierul local Grigore Grigoroiu, care a renunțat între timp la teren și fiul șefei de la Serviciului de Resurse Umane din primărie, Rodica Aurelian și fiul consilierului local ALDE Ilare Bordeașu.


Mai mulți tineri care au fost excluși din procesul de atribuire au contestat procedura organizată de primărie. Astăzi, aleșii locali au votat, cu 21 de sufragii pentru validarea listei terenurilor disponibile și libere de sarcini din inventarul Municipiului Timișoara, care pot fi atribuite în baza Lgii 15/2003.

Curios este faptul că parcelele au suprafețe diferite: în vreme ce unele bucăți de teren au 276 de metri pătrați, altele au 252 de metri pătrați, astfel că și procesul de atribuire s-ar putea lăsa cu nemulțumiri. Primarul Nicolae Robu a declarat, după ședința de plen, că „era o etapă birocratică necesară pentru a se pregăti totul în vederea repartizării lor când vom clarifica lucrurile cu acele contestații. Nu depinde de noi. În momentul în care se clarifică acele contestații noi suntem pregătiți cu tot ce trebuie să le atribuim”.

Întrebat cum se va stabili ordinea în care terenurile le vor fi atribuite tinerilor, edilul a spus că „în baza clasamentului. Diferența maximă e de 24 de metri pătrați? Noi le dăm în ordinea clasamentului. Primul alege. Vom chema primul de pe listă să aleagă parcela. Apoi pe al doilea. Sunt 128 de oameni. Îi chemăm aici la primărie să își aleagă după suprafață, după poziție. Dacă nu vor să aleagă, le repartizăm din oficiu”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.