Avertismentul deputatului PNL Marilen Pirtea pentru profesorii din Timiș. Ce pericol susține...

Avertismentul deputatului PNL Marilen Pirtea pentru profesorii din Timiș. Ce pericol susține că-i paște în curând

0
DISTRIBUIȚI

Dascălii din Timiș, la fel ca și colegii lor din toată țara, ar putea fi victimele unei măsuri pe care ar urma să o ia actuala guvernare. Este vorba despre scăderea sporurilor pe care aceștia le iau acum la salarii. Cel puțin, asta avertizează că se va întâmpla, și încă în secret, fără o consultare publică, deputatul liberal de Timiș Marilen Pirtea.

„Din declarațiile publice, putem deduce că vor fi modificări la sporurile pentru performanță, cât și la gradația de merit. E evident că această nouă decizie, ce va fi luată în grabă, va amplifica un mecanism de control creat asupra școlilor și profesorilor, sporurile urmând să fie reduse, pe de o parte, dar și condiționate discreționar prin dirijarea criteriilor de acordare de la centru, prin inspectoratele școlare.


Lipsa consultării publice pe subiect ne îndreptățește să ne așteptăm la ce e mai rău. Hotărârea privind sporurile vine într-un context în care guvernul a luat de curând decizia prin care inspectoratele școlare, dar și directorii școlilor, răspund de încadrarea în bugetul aprobat, primarii fiind practic scoși din responsabilitatea publică aferentă domeniului, ocupându-se doar de clădirile școlilor, tot ceea ce se realizează în privința finanțării școlilor rămânând la decizia Ministerului Educației, prin structurile locale. Reorganizarea sporurilor pare a face parte din planul disperat de reducere a cheltuielilor în 2018”, a atenționat Pirtea, într-un comunicat de presă.

Acesta susține că lipsa de viziune și de profesionalism cu care este condus Ministerul Educației riscă să ducă sistemul educațional în criză.

„Se dovedește, încă o dată, că generozitatea financiară a PSD-ALDE în 2017 a fost doar o minciună. Guvernarea pesedistă încearcă acum să acopere acele măriri tăind tot de la cei cărora le-a crescut salariile. Lipsă gravă de viziune și de eficiență managerială, lipsa de înțelegere a mecanismelor macroeconomice, dublate de interesele electorale, îi aduce pe români în situația de a-și plăti din propriile buzunare măririle salariale de anul trecut. Suntem abia în 24 ianuarie și am ajuns să discutăm deja despre scăderea veniturilor profesorilor. Oare care vor fi următoarele victime ale pesediștilor?”, a conchis deputatul de Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.