Bani pentru primăriile din județ de la Consiliul Județean Timiș. Cum s-au...

Bani pentru primăriile din județ de la Consiliul Județean Timiș. Cum s-au împărțit aprope 60.000.000 de lei

0
DISTRIBUIȚI

Primăriile din județul Timiș încep anul cu alocări importante de bani de la Consiliul Județean Timiș. Aleșii județeni au aprobat astăzi două proiecte prin care se dau fonduri pentru repararea drumurilor din județul Timiș, dar și sumele aferente impozitului pe venit și cotelor defalcate din TVA.

„Suma alocată pentru primăriile din județ din impozitul pe venit și cotele defalcate din TVA se ridică la peste 55.000.000 de lei.


Cei mai mulți bani i-a primit orașul Lugoj, care are o alocare de 1.500.000 de lei. 850.000 de lei au mers către Primăria Recaș și alți 725.000 de lei au mers către Sacoșu Turcesc. Restul de primării au primit alocări cuprinse între 400.000 și 600.000 de lei. Banii au fost împărțiți în baza înțelegerii între PNL, PSD, UNPR și PMP, fiecare formațiune politică alegând câți bani va aloca pentru fiecare primărie pe care o păstorește. Pentru drumurile județene alocarea se ridică la 11 milioane de lei”, a explicat Traian Stancu, vicepreședintele CJ Timiș, care a condus ședința de plen de astăzi.

Stancu a explicat și modul în care s-au împărțit banii pentru a echilibra bugetele locale. „Astăzi am împărțit banii pentru echilibrarea bugetelor. La drumurile județene și comunale am avut 11 milioane, 4 și ceva la drumurile comunale, 5 și ceva la drumurile județene. Sumele alocate pentru echilibrarea bugetelor au fost cuprinse între 400.000 și 700.000 de lei pe localitate. Fiecare primărie a primit bani, în afară de municipiul Timișoara care știți că are un buget mare și de regulă nu i se acordă. Comunele își pot face bugetele de acum, suma fiind una definitivă. Dacă vor mai apărea rectificări pe parcursul anului, vom reveni”, a mai spus vicepreședintele Consiliului Județean Timiș. Proiectele pot fi consultate pe site-ul CJ Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.