BC SCM Timișoara pierde duelul tensionat de la Sibiu. Combativitatea lui Popa...

BC SCM Timișoara pierde duelul tensionat de la Sibiu. Combativitatea lui Popa Calotă, insuficientă pentru evitarea celei de-a doua înfrângeri consecutive

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Emanuel Titus

”Leii din Banat” riscă să piardă podiumul după runda a 14-a. BC SCM Timișoara a fost învinsă de puternica CSU Sibiu, scor 73-81, după un meci destul de strâns în care gazdele au început să se distanțeze spre finalul sfertului 3. Cel mai bun om al ”leilor” și coșgheterul partidei a fost Octavian Popa Calotă.

Așa cum era de așteptat meciul de la Sibiu avea să fie foarte dificil pentru ”lei”. Gazdele și-au adjudecat cu 16-13 primul sfert într-o sală plină ochi.


Sfertul 2 a fost de asemenea foarte strâns, ”leii” reușind per total să se apropie la două puncte distanță înainte de pauză (32-30). Pe finalul celui de-al treilea sfert însă gazdele s-au desprins pe tabelă. 57-48 era scorul cu zece minute efective de joc rămase. Deși ex-timișoreanul Popescu a fost expulzat pentru faulturile comise Sibiul s-a tot îndepărtat pe tabelă. Mai mult, un tehnic dictat la antrenorul Costescu a dus în cele din urmă la un +15 în defavoarea alb-violeților. Duelul tensiunii părea câștigat de ”galbeni”. Cu toate acestea, când mai erau două minute și 24 de secunde rămase Popa Calotă a reușit să-și aducă echipa la nouă puncte distanță. Apoi la șapte când mai erau două minute. Dar Sibiul a punctat din nou prin Dragoste și revenirea a devenit imposibilă. Iar combativul Popa Calotă a ajuns la rândul său la cinci faulturi.

Popa Calotă a pus 21 de puncte pe tabelă pentru echipa sa. Pentru BC SCM Timișoara au mai punctat: Drăgușin (6 puncte), T. Gheorghe (4), Jeremic (14), Komatina (2), Burdgess (2), Tohătan (2), Mijajlovic (14) și Diaz (8). Principalul marcator al Sibiului a fost Tyler Lasser (18 puncte).

În urma acestui rezultat BC SCM Timișoara riscă să pice pe locul 4 în clasamentul sezonului regular. Următorul joc al ”leilor” va fi clar unul mai ușor, pe 20 ianuarie ”leii” primesc replica lui Dinamo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.