Piteștiul a învins-o și pe BC SCM la Timișoara. Antrenorul Tudor Costescu...

Piteștiul a învins-o și pe BC SCM la Timișoara. Antrenorul Tudor Costescu așteaptă al șaselea străin între ”lei”: ”Suntem în suferință”

0
DISTRIBUIȚI

BC SCM Timișoara a suferit prima înfrângere din 2018 și a doua de pe teren propriu în actualul sezon. După Timba, BCMU FC Argeș Pitești i-a învins și pe ”lei” în Sala ”Constantin Jude”, cu 8174. Argeșenii au fost siguri de victorie doar din momentul în care mai erau 19 secunde din joc, ”leii” fiind aproape de o revenire pe final.

BCT-ul nu a început rău jocul de pe teren propriu cu Piteștiul, formație care a revenit la nici două săptămâni în Banat. Calotă a făcut 12-5 iar la gazde a apărut și Jeremic, deși incomplet refăcut. De la -9 oaspeții au recuperat la fix pe finalul primului sfert, încheiat astfel 18-18. Mai mult, în sfertul 2 au preluat conducerea și au condus la pauză 38-33 după reușita lui Nuutinen. Dacă pe ”urși” i-a exasperat Kostoski, călăul ”leilor” a fost Agafonov. Acesta și-a dus echipa în sfertul 3 la +9 (38-47). Apoi la +11, în ultima pătrime. BC SCM a început însă o cursă de urmărire, care părea pe drumul cel bun cu patru minute înainte de final. Diaz făcea atunci 62-64. Tot el și-a readus temporar echipa în avantaj (67-66) iar până în ultimul minut conducerea jocului avea să se schimbe aproape la fiecare atac. După câteva trițe bune însă Jeremic ratează o șansă importantă, la ”libere”, și la coșul celălalt Kostoski convertește tot. Komatina greșește și el și cu 19 secunde înainte de final lucrurile au devenit clare.

Pentru BC SCM Timișoara au punctat astăzi: Popa-Calotă (17 puncte), Drăgușin (2), Tohătan (2), Komatina (13), Burdgess (8), Jeremic (17) și Diaz (15).


De partea cealaltă Piteștiul l-a avut coșgheter pe Andriy Agafonov, care a fost și cel mai bun realizator al partidei, cu 29 de puncte!

”Leii” se gândesc la un transfer

După eșecul de astăzi tehnicianul bănățenilor, Tudor Costescu, a acuzat starea medicală a unor jucători care au evoluat fără a fi 100%. ”Felicit adversarii, au câștigat meritat. Noi din păcate nu am reușit să ne depășim condiția. Am arătat așa cum suntem, o echipă în suferință în momentul acesta. Vreau să felicit băieții pentru nivelul de efort depus, încercările de a reveni… Ne-au dominat în spațiul de trei secunde… În principal fizic avem probleme, de sănătate, Jeremic era incerct cu jumătate de oră înainte de meci. Komatina a fost aseară pe perfuzii. A avut o indispoziție, un virus stomacal… La noi se vede și când e la 80% cineva. Stafful încearcă să găsească soluția cu Jeremic, să-i dăm de cap. El a încercat să facă tot ce a putut azi, dar din păcate nu am reușit să ne depășim”, a declarat Tudor Costescu.

”Principalul” BCT-ului a afirmat că clubul se gândește să mai aducă un jucător străin. ”Luăm în calcul, sper să luăm o decizie în curând. Nu cred că până la meciul următor. Încercăm să digerăm această înfrângere, ne așteaptă un meci dificil la Sibiu. Antrenamentele noastre au fost pe sărite în ultima perioadă”, a precizat Costescu.

”Cred că a fost un meci cu o intensitate foarte bună, mai ales că venea după un alt meci dificil pe care l-am avut acum două zile. Sunt foarte mândru de cum au jucat jucătorii mei. Și-au păstrat calmul, concentrarea, spiritul de echipă, indiferent de situație. Am făcut cel mai bun baschet al nostru, am jucat foarte bine și cu Clujul, era un semn bun. Am încercat să transmit această încredere băieților. Azi nu cred că există discuție cine a meritat să câștige și faptul că noi am fost mai buni. Merită felicitări jucătorii noștri”, a spus Hristu Șapera, tehnicianul Piteștiului.

BC SCM Timișoara riscă după această înfrângere să piardă locul 2 din clasament. Următorul joc al ”leilor” va fi sâmbătă, de la ora 20.00, pe terenul celor de la CSU Sibiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.