Bicicliștii timișoreni, încurajați să le bată obrazul șoferilor care parchează pe piste....

Bicicliștii timișoreni, încurajați să le bată obrazul șoferilor care parchează pe piste. Ce le vor lăsa în parbriz

0
DISTRIBUIȚI

Verde pentru Biciclete sărbătorește zece ani de existență în 2018, iar la sfârșitul acestei luni a demarat o campanie inedită de conștientizare destinată șoferilor din Timișoara. Astfel, din mai multe locații din oraș, bicicliștii vor putea ridica pliante pe care sunt încurajați să le lase în parbrizele șoferilor care parchează pe piste.

“Ai parcat pe pista de biciclete, știm că te grăbești și că nu prea sunt locuri de parcare prin oraș, dar asta putea fi o amendă între 250 și 625 de lei și 2 până la 3 puncte penalizare la permis. Te rugăm lasă pistele de biciclete pentru bicicliști, pentru că o bicicletă în plus înseamnă o mașină în minus în traficul timișorean”, scrie pe flyer-ul care va fi lăsat de bicicliști pe parbrizele șoferilor.

Ana Munteanu, coordonatorul Verde pentru Biciclete, a declarat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că, pentru început, au fost tipărite 500 de pliante. De asemenea, în cadrul acestei campanii va fi difuzat și un spot radio, prin care șoferii sunt sfătuiți să acorde o atenție mai mare bicicliștilor.

“În perioada următoare, vom face publice locațiile partenere de unde bicicliștii pot ridica aceste flyere gratuit.


Astfel, atunci când vor merge pe pistă și găsesc o mașină parcată pe ea, să lase un astfel de flyer în parbrizul respectiv. Există un număr pentru astfel de sesizări, dar vrem să fim mai personali decât atât și să oprim acest război între șoferi și bicicliști. De asemenea, va fi difuzat și un spot radio, care are legătură cu atenția pe care șoferii trebuie să o acorde bicicliștilor. Vom prezenta și o statistică: anul trecut, șapte bicicliști au murit în județul Timiș în accidente rutiere. Vrem să rugăm șoferii să aibă grijă atunci când fac un viraj, când schimbă banda sau când deschid portiera”, a explicat Ana Munteanu.

Foto: Virgil Simonescu

Reamintim că, în anul 2016, Poliția Locală Timișoara a pus la dispoziția comunității locale a bicicliștilor numărul 0356 913, unde pot fi făcute sesizări cu privire la șoferii care parchează pe piste.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.