Bunătate cu porția

Bunătate cu porția

0
DISTRIBUIȚI

Mă enervează oamenii care se zbat să fie „mai buni” doar în perioadele de sărbătoare, fie că-i vorba de Crăciun, fie că-i vorba de Paște. Ne mințim singuri, cumva, probabil încercăm subconștient să ne mai ștergem, din păcate. Dacă am încerca să fim puțin mai buni pe tot parcursul anului, ar cântări mult mai mult decât două „opinteli”, de Crăciun și de Paști.

Această atitudine nu a apărut din senin. A apărut pentru că o parte dintre cei asupra cărora sunt ațintiți cei mai mulți ochi în aceste perioade, preoții, transmit, mai mult sau mai puțin intenționat, o astfel de stare.


A apărut pentru că există prea mulți propovăduitori ai credinței care văd în asta doar o afacere, oameni ai clerului care „utilizează” credința ca pe o strategie de marketing pentru o afacere. Poartă credința ca pe o mască în spatele căreia nu se află nimic. Și atunci când povestea unui astfel de om ajunge în atenția publică, fățărnicia lor îi eclipsează pe acei preoți sau călugări care folosesc, sincer și dezinteresat, credința ca pe un „pansament” pentru sufletele celor care au nevoie de un punct de sprijin.

La fel cum medicul care nu se atinge de tine fără o „atenție” îi eclipsează pe cei mulți care-și fac meseria cu abnegație, pasiune și grijă pentru pacient. La fel cum polițistul care ia o șpagă de la un șofer beat sau vitezoman îi eclipsează pe cei mulți care își fac datoria. La fel cum suporterul huligan care pornește un scandal doar de dragul scandalului îi eclipsează pe cei mulți care își susțin echipa cu pasiune și devotament, dedicându-și ore întregi din timpul liber pregătind spectacole de sunet și culoare. La fel cum un judecător corupt, care lasă un infractor să scape, îi eclipsează pe cei care încearcă să-și facă datoria cât mai bine prin hățișul unui sistem legislativ care de multe ori le complică munca.

La fel cum ziaristul care ia bani pentru a scrie de bine de unul sau de rău de altul îi eclipsează pe cei, parcă tot mai puțini, care încearcă să-și facă meseria și să ofere publicului adevăruri pe care unii le-ar vrea ascunse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.