„Cadou” de început de an: impozite pe clădiri majorate cu 300% şi...

„Cadou” de început de an: impozite pe clădiri majorate cu 300% şi 400% la Timişoara

3
DISTRIBUIȚI

tencuiala primaria timisoara

Începutul anului 2018 vine cu veşti proaste pentru proprietarii de imobile situate în zona centrală a Timişoarei sau în zonele unde sunt clădiri istorice. Nu pentru toţi, doar pentru cei care nu au întreprins măsuri pentru reabilitarea imobilelor vechi. Sunt deja ani buni de când pe majoritatea clădirilor situate în centrul Timişoarei trecătorii pot citi mesajul, „atenţie, cade tencuiala”.


Tot ani buni s-au scurs de când proprietarii acestor imobile se plâng că nu au bani să le reabiliteze, deşi au fost scutiţi ani întregi de la plata impozitelor pe imobile, tocmai pentru a fi stimulaţi să le recondiţioneze.

Modificările aduse Codului Fiscal au permis administraţiilor locale să majoreze impozitele pe clădiri şi terenuri lăsate în paragină. La finele anului 2017, consilierii locali votau prima tranşă de clădiri care urmau să plătească impozite majorate din 2018. Mâine, la primul plen din acest an, aleşii locali vor vota creşterea impozitelor pentru un nou lot de clădiri. Conform proiectelor de pe site-ul Primăriei Timişoara: proprietarii de imobile care locuiesc la adresele str. Dr. Nicolae Paulescu nr.1 / Goethe nr. 2 şi str. Piaţa Victoriei, nr. 1B vor plăti impozite mai mari cu 400%. Cei care locuiesc la adresele str. Gen. Henri Berthelot nr. 5, str. Eugeniu de Savoya nr. 18, str. Piata Victoriei nr. 1 şi Piata Victoriei nr. 8 vor scoate din buzunar de trei ori mai mulţi bani pentru impozitul pe imobil.

La ultima şedinţă de plen din 2017, mai mulţi proprietari de imobile au atenţionat Consiliul Local Timişoara că vor intenta procese. Oamenii susţin că au întreprins demersurile necesare pentru începerea reparaţiilor, însă că mai au de aşteptat după o serie de avize. Pe de altă parte, primarul Nicolae Robu a explicat că proprietarii de clădiri lăsate în paragină nu vor mai beneficia de clemenţă. Edilul Timişoarei susţine că mulţi dintre aceştia şi-ar fi montat schele pe clădiri pentru a induce autorităţile locale în eroare, însă, nu au început lucrările de restaurare.

3 COMENTARII

  1. ,,Edilul Timişoarei susţine că mulţi dintre aceştia şi-ar fi montat schele pe clădiri pentru a induce autorităţile locale în eroare, însă, nu au început lucrările de restaurare.” Altii,insa, nici macar o schela nu au montat ci si-au intis o plasa pe cladire pentru a pacali opinia publica.Este cazul imobilului din str Gh.Lazar nr.1 ,sediul PNL,care de peste 5 ani este ,,reabilitat”ba cu sprijin financiar din partea KfW ,ba din fonduri proprii ai proprietarilor.Desigur totul este o mare minciuna .De peste 5 ani s-a inceput renovarea imobilului in care isi desfasura activitatea Liceul Lenau,culmea este ca si pe acest liceu atarna o plasa,fara schela montata, care in viziunea acestui primar da o nota de cladire ingrijita .Vom vedea ce se va intampla pt ca o asemenea situatie este inadmisibila ,pentru unii muma ,pentru altii ciuma.

  2. Si cu tiganii care stau in case istorice si nu platesc taxe si impozite si isi bat joc de arhitectura superba, ce se intampla? Sau ei au un cuvant prea mare de spus prin mite?? Doar pe ai nostrii ii vedeti si sanctionati? Nu spun ca ai nostrii nu ar trebui sa reconditioneze casele in care stau dar de tiganii care-si bat joc de casele cumparate prin amenintarea fostilor locatari si mituriea lor nu se ia nimeni? Nu exista aceleasi legi si pentru ei?!? RUSINE CA AU AJUNS TIGANII SA O DUCA MAI BINE CA NOI CARE MUNCIM SI PLATIM TAXE SI IMPOZITE!! RUSINE CA AU AJUNS TIGANII SA NU NE RESPECTE PE NOI SI CULTURA SI LEGILE!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.