Campanie de donare de sânge, la Timișoara. Cum poți face o faptă...

Campanie de donare de sânge, la Timișoara. Cum poți face o faptă bună

0
DISTRIBUIȚI

Timișorenii sunt încurajați să facă o faptă bună și să salveze o viață donând sânge. Recent, un profesor de sport din Timișoara a inițiat campania intitulată “Viață din sângele mele”, cu scopul de a mobiliza populația spre această practică.

Acțiunea de donare de sânge se desfășoară în perioada 16 – 18 ianuarie, persoanele care doresc să ajute fiind așteptate la Centrul de Transfuzii Sanguine din Timișoara, aflat lângă spitalul județean, între orele 07.00 – 13.00.

“Dramele de nedescris trăite de mii de familii care pierd sau și-au pierdut copiii, părinții, prietenii, lipsa acută de sânge din spitale, determină această chemare a populației la acțiune.


Principiul care îl ghidează pe inițiator fiind acela că schimbarea pornește din noi și doar dacă acționăm concret putem schimba lucrurile în bine”, a declarat Dani Sîrbu, inițiatorul campaniei “Viață din sângele meu”.

Timişorenii care vor să doneze sânge trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 18 şi 62 de ani, femeile, o greutate minimă de 55 de kilograme, iar bărbaţii, de 65 de kilograme. În schimbul celor 450 de mililitri de sânge donat, cei care trec pragul Centrului de Transfuzii Sanguine primesc șapte bonuri de masă, de nouă lei fiecare, o reducere de 50% la abonamentul RATT pe o lună, analize gratuite şi o zi liberă de la locul de muncă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.