Cei trei polițiști și jandarmul care au confundat doi bărbați cu infractori...

Cei trei polițiști și jandarmul care au confundat doi bărbați cu infractori și i-au bătut măr, trimiși în judecată

0
DISTRIBUIȚI

Cei trei polițiști și un jandarm din județul Timiș care, la sfârșitul lunii noiembrie a anului trecut, au bătut măr doi bărbați pe care i-au confundat cu infractori, în timpul unei operațiuni, au fost trimiși în judecată.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, astăzi, de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, cei trei polițiști și un jandarm din județul Timiș, aflați în arest la domiciliu, au fost trimiși în judecată după ce procurorii Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Timișoara au finalizat cercetările.

Este vorba de Gavrilă Alexandru-Eugen, subofițer jandarm în cadrul unei unități militare din Timișoara, Țicu Darin, Necula Marius-Gelu și Gruber Alexandru, angajați în cadrul IPJ Timiș, care au fost trimiși în judecată pentru purtare abuzivă și vătămare corporală.

În rechizitoriul întocmit de procurori se arată, în data de 22 noiembrie, pe raza localităților Urseni – Moșnița Nouă, din județul Timiș, în timpul unei operațiuni de prindere a unui urmărit general, o mașină în legătură cu care exista suspiciunea că ar fi utilizată de acesta a fost oprită în trafic de către dispozitivele angrenate în misiune.

„După somațiile verbale ale polițiștilor, cele două persoane ce se aflau în mașină – nefiind nici una urmăritul general, au fost imobilizate de polițiști, ulterior asupra lor exercitându-se acțiuni violente de către cei patru inculpați”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Concret, una dintre victime a fost lovită de mai multe ori cu piciorul, în timp ce era imobilizată, de către Gavrilă Alexandru Eugen.


Totodată, Țicu Darin a imobilizat una dintre victime și a lovit-o cu pumnul și cu un baston metalic, iar pe cealaltă victimă, care era imobilizată prin încătușare cu mâinile la spate, care fusese deja lovită de ceilalți inculpați, a proiectat-o pe asfalt.

De asemenea, Necula Marius i-a lovit pe ambii bărbați. Pe unul cu picioarele, în timp ce era întins pe sol și imobilizat, iar apoi i-a ridicat și l-a proiectat cu fața de asfalt, iar pe celălalt l-a lovit cu picioarele și cu pumnul în zona feței, în timp ce îl imobiliza la sol. Totodată, și Gruber Alexandru a lovit un bărbat cu pumnii și cu un baston telescopic, iar pe celălalt bărbat nevinovat l-a lovit cu bastonul peste picioare, în timp ce era întins la sol și imobilizat.

„Ulterior comiterii actelor de violență de către cei patru inculpați, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, persoanele imobilizate au fost conduse la o secție de poliţie din Timişoara pentru a fi audiate. Pe fondul agravării stării de sănătate, cele două victime au fost internate la spital, fiind supuse intervenţiilor chirurgicale de urgenţă. Potrivit evaluărilor medico-legale efectuate, cele două victime au suferit leziuni traumatice produse prin lovire cu şi/sau de corpuri dure ce au necesitat 40 de zile de îngrijiri medicale și le-au pus viaţa în primejdie, una suferind şi pierderea unui organ (splina)”, mai comunică Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Dosarul a fost trimis, spre soluţionare, Tribunalului Timiș.

Bărbatul căutat de poliţişti a fost prins câteva ore mai târziu de la producerea incidentului la Salonta, judeţul Bihor. Pe numele bărbatului, Tribunalul Timiş a emis un mandat de arestare preventivă în lipsă pentru comiterea infracţiunilor de comiterea unui grup infracţional organizat, furt calificat, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi braconaj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.