Cetatea dacică Sarmizegetusa Regia, închisă timp de o lună. La ce pericole...

Cetatea dacică Sarmizegetusa Regia, închisă timp de o lună. La ce pericole erau expuși turiștii

0
DISTRIBUIȚI

sarmizegetusa regia

Cetatea dacică Sarmizegetusa Regia, unul dintre cele mai importante obiective turistice din vestul țării, nu va mai putea fi vizitată de turiști timp de o lună. Decizia a fost luat de administrația sitului arheologic din județul Hunedoara, cu scopul tăierii unor arbori care prezintă pericol pentru monument, vizitatori și personalul care se ocupă de obiectivul turistic. Astfel, Sarmizegetusa Regia va fi închisă în perioada 22 ianuarie – 19 februarie.

“Inginerii silvici au identificat 103 arbori bolnavi, care au fost marcați și propuși pentru tăiere. Operațiunile de tăiere și extragere a arborilor vor demara la începutul săptămânii viitoare și se realizează conform autorizației de exploatare, obținute în baza prevederilor legale de către prestator.


Potrivit autorizației, pe durata lucrărilor este necesară închiderea sitului arheologic pentru o perioadă de 30 de zile. În aceste condiții, în intervalul 22 ianuarie – 19 februarie 2018, accesul persoanelor neautorizate în sit este strict interzis”, transmite Administrația Sarmizegetusa Regia.

Turiștii care și-au propus să viziteze situl arheologic în această perioadă sunt sfătuiți să-și reprogrameze vizita după data de 19 februarie a acestui an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.