CJ Timiș își scoate la vânzare pachetul de acțiuni din cadrul societății...

CJ Timiș își scoate la vânzare pachetul de acțiuni din cadrul societății Drumco. Ce valoare au

0
DISTRIBUIȚI

Consiliul Județean Timiș începe procedurile pentru vânzarea pachetului de acțiuni pe care îl deține în cadrul societății Drumco. De câțiva ani buni, compania specializată în lucrări de infrastructură rutieră nu mai desfășoară activitate, astfel că CJ Timiș a decis să renunțe la pachetul de acțiuni din cadrul societății.


Din comisia de negociere pentru stabilirea condițiilor de vânzare vor face parte consilierii județeni Viorel Coifan, Dorin Cândea, Mihai Ritivoiu și mai mulți inspectori din cadrul CJ Timiș. Președintele comisiei va fi vicepreședintele instituției, Traian Stancu.

Conform datelor din proiectul votat astăzi în cadrul ședinței de plen a CJ Timiș, raportul privind valoarea acțiunilor de la Drumco a fost întocmit de societatea GORON și a relevat faptul că valoarea de piață a societății este de 17.478.764 de lei, iar echivalentul în lei al unei acțiuni este de 13,49 lei. Consiliul Județean Timiș deține 30% din totalul acțiunilor, restul pachetului aparținând societății Strabag. Valoarea totală a acțiunilor deținute de CJ Timiș este de 5.243.630 de lei. În cadrul ședinței de plen, consilierii PNL Timiș au cerut o evaluare a situației financiare din cadrul companiei, înainte de luarea deciziei de scoatere la vânzare a acțiunilor.

Președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, a declarat că „s-a luat decizia de a demara negocierile privind societatea Drumco și asociatul din cadrul Drumco, firma Strabag, pentru că această societate de ani de zile este pe minus, nu aduce niciun beneficiu Consiliului Județean Timiș, din contră, dă numai bătăi de cap și cred că este normal să analizăm situația. Știți foarte bine că de aproximativ trei ani de zile s-a luat tot prin hotărâre de consiliu județean, decizia de a face demersurile să vindem acțiunile. S-a făcut un raport de evaluare”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.