Condamnare definitivă pentru Constantin Ostaficiuc în dosarul finanțării ilegale a echipei de...

Condamnare definitivă pentru Constantin Ostaficiuc în dosarul finanțării ilegale a echipei de fotbal Poli Timișoara

2
DISTRIBUIȚI

Constantin Ostaficiuc, fost președinte al Consiliului Județean Timiș, a fost condamnat definitiv, astăzi, de Curtea de Apel Timișoara, la trei ani de închisoare cu suspendare în dosarul finanțării echipei de fotbal Politehnica Timișoara a lui Marian Iancu. De asemenea, lui Constantin Ostaficiuc i-a fost interzis dreptul de a ocupa funcții publice timp de doi ani după executarea pedepsei. În ianuarie 2017, Tribunalul Timiș l-a condamnat pe Constantin Ostaficiuc la patru ani și șase luni de închisoare cu executare, pentru infracțiunea de abuz în serviciu, în formă continuă.

Trei ani de închisoare cu suspendare au primit, astăzi, și Petrișor Nădăștean, fost secretar al CJ Timiș, Răzvan Hrenoschi și Dan Cionvică, foști directori în cadrul CJ Timiș, Gheorghe Chivorchian, fost președinte al al echipei de fotbal Poli Timișoara, Ioan Negrei și Ioan Liviu Roșca, care aveau funcții de conducere la Politehnica Timișoara.

De asemenea, Petru Borza și Octavia Pepa au fost condamnați la câte doi ani de închisoare cu suspendare, iar Mircea Mihuț a primit doi ani și opt luni de închisoare cu suspendare.

Totodată, instanța „obligă în solidar inculpaţii Ostaficiuc Constantin şi Nădăştean Ioan Petrişor şi partea responsabilă civilmente SC Politehnica Timişoara SA, la plata sumei de 9.950.000 lei (cu accesoriile legale aferente), actualizată la data plăţii, din care în solidar cu inculpatul Hrenoschi Răzvan pentru suma de 8.450.000 lei(cu accesoriile legale aferente), actualizată la data plăţii, în solidar cu inculpatul Mihuţ Mircea Marian pentru suma de 3.000.000 lei (cu accesoriile legale aferente), actualizată la data plăţii, în solidar cu inculpatul Cionvică Dan Sabin pentru suma de 6.300.000 lei (cu accesoriile legale aferente), actualizată la data plăţii, în solidar cu inculpatul Chivorchean Haic Gheorghe pentru suma de 5.050.000 lei(cu accesoriile legale aferente), actualizată la data plăţii, în solidar cu inculpatul Negrei Ion pentru suma de 4.500.000 lei (cu accesoriile legale aferente), actualizată la data plăţii, în solidar cu inculpatul Roşca Liviu Ioan pentru suma de 8.050.000 lei (cu accesoriile legale aferente), actualizată la data plăţii, în solidar cu Borza Petru pentru suma de 1.500.000 lei (cu accesoriile aferente), actualizată la data plăţii, în solidar cu Pepa Daniela Octavia pentru suma de 1.500.000 lei (cu accesoriile aferente), actualizată la data plăţii despăgubiri civile către partea civilă Consiliul Judeţean Timiş”.

Potrivit rechizitoriului DNA, Constantin Ostaficiuc, profitând de funcţia sa şi contrar prevederilor legale, a aprobat şi dispus, în perioada 2008-2011, alocarea şi plata, cu sprijinul celorlalţi inculpaţi, din bugetul judeţului Timiş, a sumei de 9.950.000 lei către S.C.


Politehnica Timişoara S.A., în condiţiile în care finanţarea structurilor sportive de drept privat din bugetele publice era limitată la entităţile fără scop lucrativ, în condiţiile în care S.C. Politehnica 1921 Ştiinţa Timişoara & Invest S.A, devenită ulterior S.C. Politehnica Timişoara SA, era organizată ca societate pe acţiuni.

De asemenea, Ostaficiuc a iniţiat procedurile de obţinere şi apoi a avizat favorabil o hotărâre a Consiliului Judeţean Timiş, în baza căreia, în aprilie 2008, s-a semnat protocolul de colaborare între Consiliul Judeţean Timiş şi S.C. Politehnica 1921 Ştiinţa Timişoara & Invest S.A. (societate condusă la acea vreme de Marian Iancu), având ca obiect susţinerea echipei de fotbal, invocând ca şi considerent social necesitatea realizării proiectului de ridicare a nivelului performanţei sportive şi asigurarea condiţiilor de accedere şi participare la competiţiile de club UEFA.

2 COMENTARII

  1. Dreptate ? Ce e AStA ? In Romania nu exista. E bine ca nu STA inchis pe banii nostrii,dar merita cu brio sa stea alaturi de borfasii Care iau fost sie Bodyguards ca aia de la San Marzano der exemplu. ASA o sa-si etaleze in continuare aroganta specifica familiei ca si cum nimic nu ar fii. Si returnarea banilor? Nu se intreaba nimeni de unde ii are ? Ca in Nici o declaratie de avere nu sint declarati.

    • care bani nu sunt declarati? cei 9.500.000 lei erau ai Cons.Judetean si au fost dati echipei de fotbal,nu lui Ostaficiuc

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.