Consilierul local Gabriela Popovici, despre disputele din primărie: „Robu ne consideră boicotorii...

Consilierul local Gabriela Popovici, despre disputele din primărie: „Robu ne consideră boicotorii Timișoarei” VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

De la plecarea lui Sorin Grindeanu în funcția de prim-ministru, pentru PSD Timiș au urmat vremuri tumultoase. Demiterea fostului lider de filială și opoziția arătată față de liderul Dragnea au contribuit la instabilitatea de la nivel local.

Acum, Călin Dobra a fost numit, oficial, președinte al PSD Timiș, decizie venită de la Comitetul Executiv. „Întotdeauna, când o situație e incertă, se produc mici turbulențe, indiferent de organizație. Când s-a luat o hotărâre și s-a numit un președinte interimar, lucrurile s-au liniștit. Numirea domnului Călin Dobra în funcția de președinte interimar este o soluție foarte bună. Cum vor decurge lucrurile până la alegeri, sunt convinsă că în liniștite”, a precizat Gabriela Popovici, consilier local PSD, la PRESSALERT LIVE.

Instabilitatea a fost resimțită și la nivel de comunicare, în vreme ce Florin Bîrsășteanu, președintele PSD Timișoara, a fost mai mult absent din viața publică. „Comunicarea la nivelul filialei Timișoara și Timiș a urmat calea turbulențelor din cauza instabilității la nivel de conducere. Acum, cum apele s-au liniștit, va fi altcumva. Domnul Florin Bîrsășteanu este prezent, activ. Ce scor vom obține în 2020 nu pot spune acum, în cifre. Pot zice că eforturile noastre vor fi depuse total pentru atingerea măcar a pragului din 2016”, a dat garanții Gabriela Popovici.

Consilierul local PSD crede că principala caracteristică a unui primar de nivelul unui municipiu precum Timișoara este să fie un bun gospodar și consideră că actualul primar, Nicolae Robu, nu este capabil să gestioneze eficient bugetul orașului.


„Nu să-ți bați joc de banii publici, lucru ce se întâmplă acum. Domnul primar dovedește foarte des că nu știe să gestioneze eficient resursele pe care le are, dar are majoritatea cu care face ce vrea, e adevărat. Robu ne consideră boicotorii Timișoarei, însă uită să spună că domnia sa are majoritatea în consiliul local și își aprobă proiectele cum dorește. Însă până la îndeplinire e o cale lungă, fără finalitate. Își aruncă eșecurile pe umerii noștri, care nu avem cuvânt de spus în consiliul local”, a declarat invitata PRESSALERT LIVE.

Gabriela Popovici a criticat și decizia lui Nicolae Robu de a cheltui patru milioane de euro pe celebra fântână care ar urma să fie construită în Parcul Botanic. „Cred că primarul trebuie să-și calculeze finanțele, veniturile, pe ce cheltuie banii. Cum se poate, în văzul lumii, să pui pe seama sondajului de opinie în care 1000 de timișoreni au votat pentru fântână, și să sacrifici patru milioane de euro pentru că acei timișoreni au vrut acea fântână nemaipomenită în Parcul Botanic”, a menționat consilierul local PSD.

Gabriela Popovici Tensiunile a atins și subiectul tenciunilor apprute între Primăria Timișoara și Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021. Consilierul local este de părere că orașul nu este pregătit pentru importantul moment cultural de peste mai puțin de doi ani. „În acest moment nu este pregătită Timișoara. Nu are infrastructură, nu există suficiente locuri de cazare, dar știu că la nivelul consiliului județean se fac eforturi și au fost și implementate niște prime măsuri privind creșterea capacității de cazare în Timișoara”, a conchis Gabriela Popovici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.