Restaurarea cetății din vestul țării care a aparținut lui Mihai Viteazul, blocată...

Restaurarea cetății din vestul țării care a aparținut lui Mihai Viteazul, blocată în conflicte politice locale. Ce s-a întâmplat

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-96414134">
Cetatea Ineului

Vechea cetate a Ineului, de o mare importanță strategică în Evul Mediu, dar ajunsă în mare paragină după ce a fost părăsită și neglijată în egală măsură de regimul comunist, are acum șansa de a fi restaurată, după ce mai multe încercări de a obține fonduri au fost sortite eșecului.

Un aviz refuzat de consiliul județean și dat de minister

Potrivit presei locale din Arad, primarul orașului, liberalul Călin Abrudan, dorește să acceseze fonduri transfrontaliere pentru un proiect care ar urma să fie realizat cu un orășel din județul Bekes și speră să transforme cetatea într-un punct de mare atracție turistică a județului. Avizul a fost obținut de la ministrul Turismului, Titus Dobre, după ce președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, a refuzat să semneze scrisoarea de intenție necesară accesării fondurilor în valoare totală de 11 milioane de euro, din care 9 milioane ar reveni primăriei Ineu pentru restaurarea cetății.

Deputatul pesedist Florin Tripa, care a intermediat obținerea avizului de la minister, este de părere că Cionca a refuzat să semneze documentația depusă de colegul său de partid deoarece primăria Ineu nu a vrut să predea cetatea consiliului județean, dar președintele CJ Arad îl contrazice, acuzându-l că parlamentarii PSD au votat ca județului să-i fie tăiate 45 de milioane de euro din bugetul pe anul 2018, iar consiliului județean, peste 10 milioane de euro. „Câți bani a adus deputatul Tripa pentru cetatea Ineului de la guvern? Nu a adus nimic, și a luat și din cea am avut”, a răbufnit Cionca, într-un comunicat publicat de mai multe publicații din Arad, deși i se solicitase o simplă semnătură necesară pentru obținerea fondurilor transfrontaliere, care cerea un efort minim din partea președintelui și nu afecta cu nimic bugetul județului.

Călin Abrudan, care provine din vechiul PNL, este cunoscut ca un opozant al lui Gheorghe Falcă, primarul Aradului și președintele PNL Arad, pe care l-a atacat în mai multe rânduri și a încercat să-l înlăture de la conducerea organizației județene, acuzându-l de eșecurile tot mai vizibile ale partidului la nivel local.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.