Debut cu goluri pentru Lusamba în ”demolarea” Ghirodei. ASU Politehnica renunță definitiv...

Debut cu goluri pentru Lusamba în ”demolarea” Ghirodei. ASU Politehnica renunță definitiv la un jucător important FOTO

0
DISTRIBUIȚI

ASU Politehnica a învins la scor divizionara C ACS Ghiroda în testul disputat azi pe arena ”Știința”. Elevii lui Bogdan Andone s-au impus cu 6-0 iar printre marcatori au figurat și câteva dintre noutățile iernii. Olivier Lusamba a debutat cu o dublă în alb-violet, Arthur Teut a stabilit scorul pauzei (2-0) iar juniorul Alex Gașpar a înscris din penalty.

”Băieții în ghete” au arătat în primul rând un nivel fizic superior adversarului. Scorul a fost deschis de ”vârful” Plămadă în minutul 7. Cu trei minute înaintea pauzei avantajul gazdelor a fost dublat de Arthur Teut, jucător revenit pe Bega în această iarnă. Cea mai mare ocazie a Ghirodei i-a aparținut lui Ionuț Macovei, jucător testat din pepiniera lui Marcel Băban.

La reluare, pe fondul schimbărilor, jocul s-a ”rupt” definitiv în favoarea divizionarei B. În minutul 52 nou sositul Olivier Lusamba a marcat simplu din pasa lui Schieb. Peste alte 17 minute Motreanu a profitat de o respingere în urma ”liberei” lui Taub și a înscris pentru 4-0. Minutul 77 a adus și reușita juniorului Gașpar, care a primit responsabilitatea de a converti un penalty. Apoi, atacantul sosit de la Satu Mare a punctat din nou. Lusamba (85) stabilind totodată scorul final printr-o execuție din interiorul careului.

Deși gazonul de pe ”Știința” s-a prezentat excelent următorul amical al lui ASU Poli va fi pe ”sinteticul” la Baza 2. Adversarul de sâmbătă, de la ora 11, va fi CSM Școlar Reșița (C4).

ASU Politehnica: Dur-Bozoancă – Giuricici, Mera, Bilia, Ghinescu – Lazea, Poparadu, Predescu – Teut, Plămadă, Schieb. Au mai intrat: Borbei – Scutaru, Krausz, Ignea, Sorescu, Lusamba, Md. Ursu, Motreanu, Taub, Coadă. Antrenor. Bogdan Andone.

ACS Ghiroda: Gîrlea – Mancaș, Lazăr, Gavriluță, Mașniță – C-tin Popa, Opriș, Macovei, Totic – Berivoiescu, Baranyi. Au mai intrat: Barbu – Pop, Hoțca, Saizu, Budică. Antrenor: Ilie Rotariu.

Bădăuță, OUT definitiv

Pentru ASU Poli a fost un test reușit, mai ales că jocul a fost încheiat cu trei tineri sub 15 ani în teren. Ultimul ”promovat” e Mădălin Ursu. ”A fost din nou un antrenament bun, veneam după două zile dificile fizic.


Mă mulțumește implicarea jucătorilor, dorința de a face ceea ce lucrăm la antrenamente și mă bucur că nu avem accidentați. Trebuie să ne apropiem ușor de forma sportivă de care avem nevoie. Filosofia mea e ca jucătorii din academia noastră să crească lângă echipă. Azi a debutat încă un copil, altul a marcat, portarul a apărat și el din nou. E bine să știe că-i avem în vedere”, a declarat Bogdan Andone. Tehnicianul a confirmat că a treia variantă de portar ar putea fi Cătălin Costoaie (Mama Mia): ”E una ditnre opțiuni, încercăm să luăm cea mai bună decizie”.

Pe lângă plecările știute, ASU Politehnica nu se va mai baza oficial în primăvară nici pe atacantul Cătălin Bădăuță. Marcator a cinci goluri se pare că vârful l-a deranjat pe Andone prin aspecte care țin inclusiv de discplina tactică. ”Am avut o discuție bărbătească. Nu mai intră în planurile mele de campionat. E un jucător cu calități extraordinare. I-am spus că nu cred că în B există trei atacanți cu calitățile sale, dar în momentul de față am decis să mă orientez pe alt vârf. Am nevoie de un pivot, iar Lusamba e alegerea mea. Asta e decizia luată… Bădăuță, până la un punct, nu era un 9 clasic, e un jucător bun, cu calități și îi urez baftă să marcheze cât mai multe goluri”, a spus Andone.

Bădăuță (27 ani) nu e încă liber de contract, de serviciile sale interesându-se nu mai puțin de cinci formații din Liga a II-a.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.