Donații de aproape un milion de euro făcute de Mitropolia Banatului în...

Donații de aproape un milion de euro făcute de Mitropolia Banatului în 2017. Pe cine a ajutat

0
DISTRIBUIȚI

Mitropolia Banatului le-a dat o mână de ajutor persoanelor care au fost în nevoie și în anul precedent. Dintr-un raport privind activitatea social-filantropică pe anul 2017 aflăm că a fost donată o sumă de aproape un milion de euro pentru desfășurarea programelor mitropoliei, fiind ajutate aproape 15.000 de persoane.

Astfel, au fost sprijiniți oameni cu dizabilități, cu SIDA, bătrâni, familii cu risc social ridicat sau copii.


De asemenea, au fost organizate activități în domeniul asistenței religioase din spitale, armată, penitenciar, case de copii și servicii rezidențiale pentru vârstnici.

“Între acestea s-au evidențiat achiziționarea Policlinici „Profilaxis”, în vederea asigurării asistenței medicale și pentru persoanele fără asigurare medicală, precum și achiziționarea unei casei pentru o mamă cu patru copii în localitatea Comloșu Mare, construirea unei case pentru o familie cu opt copii din Murani, sprijinul la extinderea unei case pentru o familie cu 12 copii din Urseni, prin achiziționarea de materiale de construcții, construirea unei case pentru o familie nevoiașă în localitatea Șipet”, transmite Arhiepiscopia Timișoarei.

Potrivit reprezentanților instituției, programele sociale desfășurate anul trecut au cuprins 14.885 de beneficiari, iar totalul investiţiilor făcute în domeniul asistenţei sociale de Centrul eparhial, împreună cu parohiile şi ONG-urile bisericeşti, s-a ridicat la suma de 4.357.394 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.