Elevi din Timișoara, pe locul doi în concursul de programare organizat de...

Elevi din Timișoara, pe locul doi în concursul de programare organizat de NASA în Statele Unite

0
DISTRIBUIȚI

Performanță demnă de toată lauda obținută de una dintre cele două echipe de elevi din Timișoara care au participat la finala competiției de programare „Zero Robotics”, organizată de NASA în orașul Boston din Statele Unite ale Americii, în aceste zile.

Echipa de la Colegiul Național Bănățean s-a clasat pe locul al doilea, în timpul competiției, elevii timișoreni programând roboți aflați pe Stația Spațială Internațională.

„Astăzi, vise au fost împlinite. Am realizat un lucru la care visează unii elevi de vârsta noastră.


După luni de lucru, codul scris de noi împreună cu coechipierii noștri din America și Italia a fost rulat pe Stația internațională, în spațiu. Pe lângă acestea, am reușit să excelăm în această competiție și am ieșit pe locul al 2-lea. De asemenea, am cunoscut personalități importante pentru evoluția științei, care sunt o sursă de inspirație pentru noi și pentru o grămadă de oameni în întreaga lume. Am avut plăcerea de a-l asculta pe Steve Swanson, unul dintre astronauții care au fost in a 40-a misiune de pe ISS (International Space Station)”, au transmis, pe Facebook, elevii de la Colegiul Național Bănățean.

Finala competiției „Zero Robotics” a avut loc în perioada 11 – 12 ianuarie în orașul Boston, din SUA, concursul internațional de programare fiind organizat de Institutul Tehnologic din Massachusetts în colaborare cu NASA şi ESA.

„Zero Robotics” este un concurs de programare care se adresează elevilor de liceu din America de Nord, Europa şi Australia. Finala implică programarea unor roboți-sferă aflați la bordul Stației Spațiale Internaționale, care trebuie să fie controlați în timp real de pe pământ, astfel încât, în meciurile contra sferelor programate de echipele adverse, să se reuşească acumularea unui scor cât mai mare.

Faza finală a fost precedată de mai multe etape de calificare, desfășurate online în perioada septembrie-decembrie 2017, care au constat în simulări 2D și 3D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.