EXCLUSIV Migranți veniți din Serbia, turiști pe banii statului român până în...

EXCLUSIV Migranți veniți din Serbia, turiști pe banii statului român până în Bulgaria și retur. Cum au ajuns polițiștii locali să fie gardieni pentru azilanți

0
DISTRIBUIȚI

Încercările disperate ale conducerii Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara de a scăpa de migranții care intrau ilegal din Serbia a dus la apariția unor situații incredibile, care au fost anchetate de Corpul de control al Ministerului Afacerilor Interne. Anul trecut, în 12 octombrie, polițiștii de frontieră au descoperit un grup de 9 irakieni. S-a hotărât ca tot grupul să fie trimis în Bulgaria, în baza tratatului de readmisie. Irakienii au fost urcați în mașini și duși la Giurgiu unde au fost predați autorităților bulgare. Surpriza a venit a doua zi, când bulgarii au trimis înapoi irakienii pe motiv că din cercetările efectuate și declarațiile date de migranți aceștia au intrat în România din Serbia.


Ulterior, irakienii care au solicitat azil au fost predați centrului din Timișoara.

Solicitanții de azil care erau înregistrați în alte centre din țară și erau descoperiți în Timișoara au dat, de asemenea, mari bătăi de cap conducerii ITPF, care a ordonat ca persoanele respective să fie îndepărtate din zonă prin trimiterea lor obligatorie înapoi. Printr-un apel la 112, la marginea Timișoarei a fost identificat un grup de 13 migranți care în urma verificărilor s-au stabilit că sunt solicitanți de azil, având documente de azil. S-a dispus ca să fie duși la gară, dar șeful echipei de polițiști de frontieră a refuzat acest lucru, susținând că nu este legal, varianta corectă fiind predarea lor la centrul pentru azil al IGI. Migranții au fost preluați de Poliția Locală Timișoara, în baza protocolului de colaborare care există, și duși la gară, unde au stat sub supravegherea subordonaților primarului și a unui alt polițist de frontieră. După aproximativ 12 ore, migranții au fost urcați în tren și trimiși înapoi spre București.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.