EXCLUSIV Operațiune a Poliției de Frontieră pentru ”răpirea” unei irakience cu trei...

EXCLUSIV Operațiune a Poliției de Frontieră pentru ”răpirea” unei irakience cu trei copii care voia să ceară azil

9
DISTRIBUIȚI

Corpul de control a MAI a intrat în posesia unor declarații incredibile despre cele petrecute în Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara sub comanda comisarului șef Tiberiu Gim Giurea. Vă reamintim că a fost declanșată o anchetă după ce au apărut informații despre acțiuni de scoatere forțată a migranților peste graniță, înapoi în Serbia, pentru a se scădea numărul transfugilor în statistici. Mulți ofițeri și agenți au dat declarații detaliate despre modul în care se lucra – toate informațiile legate de migranți trebuiau să ajungă la inspectorul șef, iar când trebuiau efectuate ”blocări în adâncime” (așa cum au fost botezate capturările de migranți în Timișoara sau la mare depărtare de frontieră) le spunea că vor fi contactați și li se va spune ce să facă.


Ulterior, erau sunați de oameni de încredere ai lui Giurea, în special de la sectorul Moravița, care spuneau că preiau ei migranții pentru a face reconstituire.

O echipă de la combaterea traficului de migranți de la Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara a fost trimisă la centrul pentru azil din orașul de pe malurile Begăi cu misiunea de a ridica o irakiancă cu trei copii, care a intrat ilegal în România și care vroia să solicite azil. Polițiștii de frontieră au plecat crezând că trebuie să o audieze pe femeie asupra modului în care a trecut granița, numai că li s-a transmis că vor fi contactați de comisarul șef Nelu Paraschiv, șeful Sectorului Poliției de Frontieră Moravița, fapt ce s-a și întâmplat. Acesta a anunțat că va trimite oamenii săi pentru a o prelua pe femeia care se afla deja sub panoul unde scria ”azilant în România”, irakianca trebuind să fie practic ”răpită” înainte de a depune solicitarea de azil. Polițiștii de la ITPF Timișoara au refuzat să îndeplinească ordinul pentru că era ilegal și însemna de fapt ca ei să comită infracțiunea de trafic de migranți. Femeia a rămas în centrul de azil, iar unii dintre polițiștii care au refuzat misiunea ilegală s-au trezit că au fost scoși de pe lista de avansări. Toți au fost audiați în detaliu de Corpul de control al MAI.  Comisarul șef Paraschiv nu a putut fi contactat până la ora redactării acestui material pentru un punct de vedere.

9 COMENTARII

  1. Foarte trist ca pressalert a ajuns avocatul infractorilor arabi…Poate vreti ca sa ajungem in situatia Occidentului sufocata de salbaticii migratori…cam miroase a tradare de tara chestia asta …
    Faceti-va un proces de constinta (daca mai aveti) si imaginativa cum vor trai copii vostrii daca ajungem la nivelul Europei cu invazia de africani si arabi…Iar daca nu aveti imaginatie,da-ti o raita prin No Go Zones …

  2. Ce scrieți dvs este real și de neimaginat ca s-ar fi putut desfășura intr-o asemenea instituție! !!
    Dl Paraschiv nu este de găsit deoarece acum nu știe în ce barcă să mai sară, văzând ca barca lui Gim ia apă și tinde sa se scufunde…..

  3. Mari descoperiri jurnalistice faceți. Haideti sa va spun ce zic migrantii pe la colț de boschet, cica primele blocade au fost inventate de la centru, migrantii nu prea stiu geografie si ii ziceau mecca, deci, de la mecca a aparut o armata de chestori care au inventat blocada. Inventia a fost prezentata fratelui de ong-ist care vegheaza asupra democratiei din tara asta, ajuns adunctul profetului de frontiera pe 3 judete din vest, blokiliuta. Cum avea el recomandari excelente, specializat in d-ale poliției, s-a trezit sef la frontiera, despre care nici acum nu are prea multe idei, el traind tot in lumea baietilor de la economic si centura de siguranta. Migrantii mai vorbesc despre cum erau aruncati care mai pasnic, care mai cu craci prin cot, inca de pe vremea cumpanasului, fiindca despre el e vorba, fara sa apara nici macar un articol in publitim. Dupa ce a fost uns un profet pe frontiera, lasandu-l pe cumpanasu fara microfon (si asa era defect ca se auzea ca the scatman) la videoconferinta, migrantii spun ca la fel o incasau de data asta, la dorinta unui doctor in blocade, ahmad iancu. Tot din boschete se spera ca daca s-a pensionat doctorul in blocade, va fi mai bine. Uite faza, a venit gim blokarahman care are aceleasi apucături iar, ca hobby, si-a ales imprastierea adeptilor lui blokiliuta unsi, cu aracet si cumetrii si toate la un loc, pe toate functiile de conducere. Migrantii suparati au renuntat sa mai treaca frontiera atat timp cat blokiliuta va fi profet sef sau adjunct la tm, cica el pe toate domniile a blocat orice, din principui ong-ist, desigur. Raman sa binecuvanteze blocadele mai marii sefi de dispecerate de la mecca, doxa in meserie si prea plini de functii. Hai ca nu am zis nimic nou, vă faceți voi ca scrieti articole putin la comanda si ei se fac ca sunt sefi, tot la comanda si alte jocuri. E greu de priceput ? Adevarata problema e cine ne scapa de incompetentii ăștia ? Clar, presa !

    • Domnule Cucubaubau, relatia de amiciție pe care o am cu domnul Cumpănaşu ma obliga sa reactionez la minciunile si defaimarile pe care le proferezi la adresa lui si a sotiei lui, profitand de anonimatul oferit de site…curajos nu?
      Am avut placerea si onoarea sa lucrez cu ambii mai demult,aproape 10 ani…Despre distinsa doamna Cumpănasu știu ca a absolvit facultatea si masterul la Universitatea București, cu bursă in fiecare an, instituția fiind considerată una dintre cele mai prestigioase din țară. ..iar ca si ofiter,pana sa vina la frontiera, a lucrat 10 ani la rand (! ) la o structură de elită a Politiei Romane….in dosarele in care doamna a lucrat împreună cu parchetul au fost obtinute sute de condamnări cu pedepse foarte mari .
      Atât studiile cat si activitatea se regasesc la instituțiile de stat,la arhive,le puteți consulta.
      Domnul Cumpănasu a absolvit liceul militar de politie, Academia de Politie, Universitata de Vest si alte instituții de stat ( sunt pe cv)….pana sa ajungă la frontieră a lucrat in doua instituții de elita : cercetari penale si combatera criminalit organizate.
      Asta pentru ca te interesa ce îi recomanda pe cei doi….cv ul tau cam cum arata,ne poți spune? Ce sectie de la Harvard ai terminat de iti permiti sa critici in halul asta?

  4. Interesant este că dvs relatati anumite aspecte desfășurate la ITPF Tm in timp pe un fond complet ilegal dar ceu de la IGPF nu au nicio poziție oficiala! Sa încerce ascunderea acestor aspecte și să -l mențină pe acest Gim la comandă? Sa intelegem ca frontieriștii trebuie sa urmeze calea ilegală dispusă de vagabondul asta având girul șefilor de la IGPF?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.