Festival de film francez, urmărit online. Modul inedit prin care va fi...

Festival de film francez, urmărit online. Modul inedit prin care va fi ales favoritul publicului

0
DISTRIBUIȚI

Farmecul inegalabil al filmului francez este pus în evidență de un festival novator, care se va desfășura timp de o lună, între 19 ianuarie și 19 februarie. Cu ocazia celei de-a VIII-a ediții a „MyFrenchFilmFestival”, un festival planetar grație internetului și prezentat de UniFrance, o instituție care se acupă de promovarea cinematografiei franceze, și cinefilii din România se pot bucura de o lună gratuită de film francez online. La nivel local, evenimentul este organizat de compania franceză Orange și de Institutul Francez din România.

Ediția din acest an a festivalului cuprinde 30 de filme inedite, între care zece lungmetraje și zece scurtmetraje care își dispută favorurile juriului și ale publicului, în timp ce alte zece filme sunt prezentate în afara competiției. Cele mai multe creații cinematografice sunt produse în Franța, dar selecția cuprinde și filme belgiene, canadiene și elvețiene.


Toate filmele sunt disponibile în mod gratuit pe site-ul festivalului MyFrenchFilmFestival.com, iar 25 dintre ele – 12 lungmetraje și 13 scurtmetraje – pot fi văzute, în exclusivitate pentru România, prin aplicația Orange Tv Go și pe site-ul tvgo.orange.ro, cu subtitrare în limba română.

Share pentru Premiul Publicului

Oferta festivalului este structurată în șase module pentru toate gusturile și ilustrează caracteristici atât de lăudate, dar și contestate ale filmului francez: aventuri ieșite din comun, călătorii inițiatice, imprevizibilul trecerii de la copilărie la vârsta adultă, personaje ciudate și marginale, povești de dragoste „à la française” sau creații inovatoare. Publicul este invitat să se implice în desfășurarea festivalului, să acorde note, să comenteze și să distribuie pe rețelele de socializare filmele aflate în competiție, astfel încât „Premiul publicului” va fi acordat filmului care va întruni cele mai multe aprecieri și cel mai bun calificativ din partea spectatorilor din întreaga lume.

Pentru a conferi mai multă greutate alegerii publicului, un „Premiu al cineaștilor” va fi acordat de către un juriu de prestigioase personalități ale cinematografiei mondiale – Julia Ducournau (Franța), Brillante Mendoza (Filipine), Nabil Ayouch (Maroc), KimChapiron (Franța) – prezidat de regizorul italian Paolo Sorrentino, devenit faimos în cinematografia ultimilor ani și câștigător al mai multor premii, printre care un Oscar. Nu în ultimul rând, cinci jurnaliști și critici de film vor alege câștigătorul „Premiului presei internaționale”. Lungmetrajele și scurtmetrajele câștigătoare vor fi difuzate timp de șase luni la bordul avioanelor Air France.

Gala de deschidere a MyFrenchFilmFestival 2018, la care sunt invitați toți cinefilii, va fi transmisă în direct pe pagina de Facebook a festivalului pe 19 ianuarie, de la ora 20.00 (ora României), când va putea fi urmărit „The Stroke”, cel de-al doilea scurtmetraj realizat de Morgane Polanski (fiica celebrului regizor Roman Polanski), care povestește întâlnirea năstrușnică dintre un bărbat copleșit de probleme și un vizitator cu totul neașteptat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.