Focar de infecție la Filarmonica Banatul. De ce a fost de fapt...

Focar de infecție la Filarmonica Banatul. De ce a fost de fapt amânat concertul de Sf. Ion VIDEO

1
DISTRIBUIȚI

Concertul simfonic de Sfântul Ion care ar fi trebuit să aibă loc la Filarmonica Banatul, însă a fost amânat, a stârnit dispute în interiorul instituției, care s-au revărsat și în presă. Directorul Ioan Gârboni a pus inițial amânarea pe seama îmbolnăvirii mai multor soliști, însă unii angajați au susținut că de fapt o parte a personalului trebuia să fie liber, conform înțelegerii cu conducerea, după ce a concertat în luna noiembrie, la concertul lui Tudor Gheorghe, fiind practic obligați să urce din nou pe scenă.

Principalul motiv este altul mult mai grav. Vineri, în data de 4 ianuarie, directorul Ioan Gârboni a primit vestea că sănătatea tuturor angajaților este în pericol, după ce una dintre colege a fost diagnosticată cu TBC în stare gravă. „O colegă de-a noastră care a fost angajată în toamnă, în octombrie, a fost internată cu TBC în stare gravă, la Spitalul de Boli Infecțioase. Am sunat la SANEPID, am chemat o firmă care a igienizat o dată toată sala. Întreaga orchestră va merge la spital petnru verificări. În data de 5 ianuarie deja au fost primele grupuri pentru verificări.


Foarte multă lume a intrat în contact direct cu ea, inclusiv spectatorii din primul rând. Acum ea e internată la spital, își urmează tratamentul. E un caz foarte grav de tuberculoză”, a dezvăluit Ioan Gârboni la emisiunea PRESSALERT LIVE.

În momentul angajării, verificările nu mai necesită și radiografiile la plămâni, cum era odinioară. „Nu se mai cer filmele de TBC și e o mare greșeală. A mai fost un astfel de caz în urmă cu 20 de ani și a fost urâtă treaba”, a explicat Ioan Gârboni, directorul Filarmonicii Banatul.

Disputele par departe de a fi încheiate în interiorul Filarmonicii Banatul, iar Ioan Gârboni crede că îi este vânată poziția pe care o ocupă. „Cel mai periculos e să spui jumătate de adevăr. Au fost trei probleme în total, una survenită în urma furtunii, care a produs stricăciuni, a doua era cea cu zilele de recuperare, dar din cei 90 de angajați, 35 au cântat cu Tudor Gheorghe, iar a treia este cea în care se regăsește cazul de TBC. Cineva vrea să îmi ia locul, nu o să spun cine, pentru că am informații parțiale. E un grup de presiuni în interiorul filarmonicii. Zece ani de directorat și nu au fost probleme, de abia când s-au despărțit sindicatele”, a declarat Ioan Gârboni, aflat în studioul HDV.

Concertul a fost reprogramat pentru data de 16 ianuarie, marți. „Doar 14 persoane și-au cerut banii înapoi, pentru că pleacă din țară. Nu e niciun scandal, doar cei care vor să iasă în presă fac scandal”, a precizat Ioan Gârboni cu privire la acest subiect.

Foto: Arhivă

1 COMENTARIU

  1. da’ mai toti romanii sunt vaccinati la nastere! nu cumva solista o fi venit din Siria sau vreo tara bananiera unde nu s-au inventat vaccinurile….

    Ma bucur ca am 3 vaccinuri contra TBC pe timpul raposatului, sunt acoperita ma scapa de ideea de radiografie inutila.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.