Formaţia Gothic aniversează un sfert de secol de existenţă cu un concert...

Formaţia Gothic aniversează un sfert de secol de existenţă cu un concert extraordinar la Timişoara VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Trupa Gothic aniversează 25 de ani de existenţă cu un concert extraordinar care va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni la Timişoara, având în deschidere trupele Self Hatred (Cehia) şi Woe Unto Me (Belarus).

Gothic este una dintre trupele de referință pentru muzica metal din România.
Activând de 25 de ani, multi-premiată, cu statutul de trupă „cult” a underground-ului românesc, Gothic are la activ peste 500 de concerte în țară și străinătate, sute de apariții difuzate în emisiuni de specialitate pe posturile naționale de radio si televiziune și numeroase articole și interviuri apărute în cele mai mari publicații din România și străinătate.

Albumul de debut „Touch of eternity” (1998 Bestial Rec) a fost unul dintre cele mai bine vândute albume din metalul românesc în anii 90, piese ca Anguish, Regrets si Memorial Winter devenind adevarate hituri, cântate în cor de fani la concertele trupei.


Celebra publicație germană `Metal Hammer` a acordat nota 9 (din 10) acestui album. În 2012 Gothic a câștigat concursul Wacken Metal Battle, competiție națională, concertând cu succes la Wacken Open Air.

În 2015 trupa a intrat în studioul Consonance din Timișoara pentru a înregistra părțile de tobe pentru noul album – Demons. Restul de instrumente au fost înregistrate în studioul propriu al trupei, albumul fiind mixat de Alin Petruț în colaborare cu Nimrod Szedlacsek (Corvin Studio Cluj). În ianuarie 2017 formația lansează „Demons” sub egida Loud Rage Music, album care beneficiază de o promovare intensă din partea labelului transilvănean si obține în continuare cele mai bune cronici în mass-media internațională.

Anul trecut, formaţia Gothic a susţinut o serie de concerte atât în ţara noastră, cât şi în India, Germania şi Republica Cehă şi a editat albumul Demons. În prima lună a anului trecut, trupa a susţinut un concert în clubul Daos din Timişoara şi pe parcursul anului a mai poposit de două ori în zona noastră, cu prilejul recitalului susţinut la Road Patrol Club House din Lugoj şi în cadrul festivalului Rock pe 2 roţi din Lugoj.

Concertul formaţiei va avea loc vineri, 19 ianuarie, de la ora 20.00, la clubul Daos, iar biletele de intrare costă 30 lei.

Foto: Facebook Gothic

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.