Fostul sediu al ziarului Timișoara, ocupat din nou de oamenii străzii. Cui...

Fostul sediu al ziarului Timișoara, ocupat din nou de oamenii străzii. Cui dă Poliția Locală sancțiuni

1
DISTRIBUIȚI

Fostul sediu al Ziarului Timișoara a fost luat din nou cu asalt de persoane fără adăpost. La doar o zi după ce PRESSALERT.ro scria să imobilul care aparține primăriei a devenit casă pentru oamenii străzii care s-au mutat acolo ilegal, Retim și Poliția Locală au descins în locația de pe strada Coriolan Brediceanu. Oamenii străzii au fost evacuați și locația a fost curățată, însă în doar câteva zile boschetarii au revenit la vechea lor casă. Poliția Locală Timișoara face însă controale la periferia orașului, acolo unde anunță că a evacuat 17 persoane care și-au făcut adăposturi ilegale.

„Polițiștii locali au acționat zilele trecute în zona Mehala – Grigore Alexandrescu, în apropierea clădirii în construcție a Spitalului Municipal, unde existau sesizări că persoane fără adăpost și-au improvizat locuințe pe terenurile virane de aici, fără acordul proprietarilor.


Astfel, în urma verificărilor la fața locului au fost depistate un număr de 17 persoane, dintre care 10 minori, care locuiau în mai multe barăci construite ilegal. În cazul acestora, polițiștii locali au luat măsura încredințării lor către serviciile sociale în vederea luării măsurilor de reintegrare, iar cei care provin din alte localități au fost îndrumați către domicilii. Mai mult, fiind vorba despre terenuri proprietate privată, s-au înaintat proprietarilor somații cu termen de intrare în legalitate pentru luarea măsurilor de igienizare a locațiilor respective astfel încât persoanele fără adăpost care adună gunoaie în jurul lor și își improvizează astfel de locuințe să nu se întoarcă. Polițiștii locali vor verifica în cursul acestei săptămâni dacă proprietarii s-au conformat și au luat măsurile de igienizare. Anul trecut, polițiștii locali au identificat un număr de 80 de astfel de locații în care s-au adăpostit persoane fără adăpost pe raza municipiului Timișoara”, a transmis Poliția Locală.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.