ACS Dumbrăvița a pierdut prima manșă din ETTU Cup cu Girbau Vic...

ACS Dumbrăvița a pierdut prima manșă din ETTU Cup cu Girbau Vic TT. Formația catalană s-a prezentat în Timiș cu o legendă a tenisului de masă GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
Ni Xialan, stânga

Campioana României la tenis de masă a cedat acasă prima luptă din turul IV al ETTU Cup cu gruparea spaniolă Girbau Vic TT. Oaspetele s-au impus cu 3-0 la meciuri în sala celor de la ACS Dumbrăvița și au luat prima opțiune la calificare. Una dintre victoriile echipei catalane a fost obținută de Ni Xialan, fostă campioană mondială și europeană.

Girbau s-a prezentat în Banat cu două jucătoare foarte valoroase de origine asiatică. Ting Ting Wang s-a impus în primul meci cu 3-0 la seturi în fața Izabelei Lupulesku (11-4, 11-4 și 11-5).

Al doilea meci din ”Polivalenta” dumbrăvițeană a adus-o în fața spectatorilor pe Ni Xialan, sportivă care deși are acum 54 de ani evoluează în continuare la un nivel de invidiat. Fosta campioană mondială, acum reprezentantă a statului Luxemburg, pentru care a participat la Olimpiadă, a învins-o pe mult mai tânăra Andreea Zanfir, tot cu 3-0 (11-6, 11-2 și 11-6).

În fine, cel mai strâns duel a fost între Ana Garcia Montero și Mihaela Dospina. Dacă primul set a fost câștigat cu 11-4 de prima, următoarele au fost foarte strânse. Timișeanca a egalat după ce s-a impus în setul 2 cu 11-7. A avut în mână și următoarele două seturi, dar de fiecare dată a fost întrecută în extremis după ce a avut minge de meci la 10-9. 13-11, respectiv un 12-10 care s-a dovedit decisiv, au fost rezultatele ultimelor două seturi, ambele în favoarea jucătoarei de la Girbau. S-a consemnat astfel un 3-1 final și un 3-0 la meciuri în favoarea Girbau.

”Rezultatul pare ușor, dar a fost un joc tare. Mai ales ultimul, foarte palpitant. Nu e ușor să câștigi, suntem bucuroși că am făcut-o. Mă simt ca acasă aici, antrenorul a făcut o muncă bună, mai ales că au jucătoare tinere, au tehnică bună, le lipsește experiența, le pot da eu câțiva din anii mei. Timpul trece repede, dar m-am simțit bine. Tinerele au o provocare în a mă învinge. Sunt norocoasă cu familia mea, soțul mă susține și am o tehnică bună dobândită din China. De asemenea sunt susținută financiar și pot juca orice turneu. De aceea spun că sunt norocoasă. Obiectivul nostru e să câștigăm competiția. Va fi interesant, trebuie să lupți pentru a câștiga. Îmi propun să merg pe Camp Nou după ce vom câștiga”, a declarat Ni Xialan, al cărei soț e și antrenor – Tommy Danielsson.

”Eu am intuit că partida va fi foarte dificilă. Mă gândeam totuși să luăm mai multe seturi.


Și-a spus amprenta valoarea celor două jucătoare ale echipei din Spania, asiaticele. Cu atât mai mult cu cât Ni Xialan are o valoare foarte mare. Campioană mondială, europeană, a Chinei. E școala asiatică, s-a observat și calmul lor, acuratețea loviturilor. Sunt mult mai tehnici, văd altfel jocul și când trebuie să-și impună tactica o fac cu sânge rece. Noi mai avem probleme pe partea asta, ca europeni… Trebuie să fiu realistă, aceasta este valoarea noatră. Poate la Barcelona vom reuși mai multe seturi, de ce nu? Un meci. Publicul a avut ocazia să vadă niște jucătoare foarte bune. Nu știu peste cât timp vom reuși să aducem așa jucători valoroși. Noi vom lupta și vom merge înainte, să vedem ce putem îmbunătăți”, a spus Nicoleta Husar, antrenoarea Dumbrăviței. Diferența dintre cele două echipe poate fi făcut și prin prisma bugetelor. O jucătoare asiatică de la Girbau câștigă aproximativ dublul bugetului secției de tenis de masă a clubului timișean.

Returul are loc pe 25 ianuarie la Barcelona.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.