Haos la Primăria Recaș: edilul-șef Teodor Pavel a desființat Poliția Locală, hotărârea...

Haos la Primăria Recaș: edilul-șef Teodor Pavel a desființat Poliția Locală, hotărârea a fost suspendată în instanță. De la ce a pornit scandalul

17
DISTRIBUIȚI
Pavel Teodor, primarul din Recaș

La sfârșitul lunii septembrie 2017, consiliul local Recaș a aprobat o nouă organigramă și statul de funcții pentru aparatul de specialitate al primarului și serviciilor publice locale fără personalitate juridică din subordinea consiliului local. Acest lucru s-a întâmplat în baza mai multor proiecte de hotărâre și note de fundamentare cu conținut diferit, nesusținute de nici un fel de documente, inițiate de primarul Teodor Pavel, „în vederea eficientizării aparatului de specialitate al Primarului orașului Recaș”.

Prin hotărârea adoptată de consilieri la solicitarea primarului, se desființa, sub pretextul unei „eficientizări economice”, serviciul public de poliție locală Recaș cu zece posturi în organigramă dar care avea doar patru angajați, și se înființa, în schimb, Serviciul Gospodărire Orășenească și Spații Verzi a Serviciului Dezvoltare, cu 17 posturi contractuale, „pentru asigurarea confortului cetățenilor”, un serviciu care nu poate veghea asupra ordinii publice, asigurarea acesteia fiind stabilită printr-o lege specială.

Hotărârea de consiliu și dispoziția ulterioară a primarului au fost atacate în instanța de contencios administrativ, iar Tribunalul Timiș a găsit justificată solicitarea lui Doru Adrian Berzescu, șeful serviciului poliției locale Recaș, și a dispus suspendarea executării celor două acte administrative până la soluționarea pe fond a litigiului, care are drept obiect anularea acestora. Încheierea instanței este executorie de drept.

Acuzații de desființare abuzivă

Primăria și consiliul local au fost acuzate că au adoptat hotărârea cu pricina în mod ilegal, fără ca în expunerea de motive care a stat la baza proiectului și care prevede în mod expres această măsură, să existe vreo motivare pentru desființarea poliției locale. Într-una din notele de fundamentare, primarul susține că angajații poliției locale „s-au unit împotriva intereselor comunității și a conducerii instituției ignorând cu bună-știință dispozițiile primite și au avut cu totul alte preocupări decât cele specifice”, nu se bucură de respect din partea cetățenilor, manifestă dispreț la adresa altor funcționari publici din cadrul primăriei, iar șeful serviciului „a refuzat în totalitate îndeplinirea atribuțiilor de serviciu”, fără a-și susține afirmațiile cu dovezi concrete.

Doru Berzescu mai subliniază, în doumentele depuse la instanță, că nu există un aviz al comisiei de specialitate, așa cum prevede regulamentul consiliului, un raport din partea serviciului economic – obligatoriu pentru justificarea unei asemenea măsuri – nu au fost respectate prevederile contractului colectiv de muncă și nu s-a ținut cont de avizul dat de Agenția Națională a Funcționarilor Publici, care a fost obținut pentru reorganizare și nicidecum pentru desființarea întregului serviciu al poliției locale.

Șicane al primarului la adresa polițiștilor locali

Doru Berzescu mai spune, probând cu acte, că primarul a fost cel care a impus consilierilor să voteze acest proiect de hotărâre, după ce, în cursul anului trecut, a făcut o serie de presiuni asupra polițiștilor locali pentru a-i îndeplini diverse dorințe personale, care contraveneau legii.


Cum polițiștii au refuzat să i le îndeplinească, primarul a recurs la diverse șicane pentru a le obstrucționa activitatea: le-a fost redusă activitatea, deși nici nu erau ocupate toate posturile prevăzute de lege, le-a interzis folosirea autovehiculelor poliției locale, accesul în primărie, și le-a diminuat salariul.

Represaliile s-au încheiat prin desființarea completă a întregului serviciu, deși nu există vreo analiză a eficienței acestuia, iar evaluările și calificativele obținute de polițiștii locali din Recaș, concretizate în acordarea notei maxime și a calificativului „foarte bine”, inclusiv din partea poliției orașului Recaș, contrazic cele susținute de primar, căruia polițiștii locali i-au și cerut, printr-o adresă scrisă, să pună capăt abuzurilor care duceau la blocarea activitatății serviciului.

O primă victorie a polițiștilor locali în instanță

Primarul Recașului a contestat toate acuzațiile aduse și a solicitat instanței respingerea cererii de suspendare a HCL nr. 292/27.09.2017 și a dispoziției primarului, dar instanța a apreciat că „există o îndoială serioasă asupra legalității actelor administrative”, din analiza actelor rezultă că „nu au fost prezentate motivele care au condus la desființarea serviciului de poliție locală”, iar „cetățenii orașului ar suporta consecințe negative, date fiind atribuțiile numeroase ale poliției locale”, așa cum sunt ele stabilite prin lege și a admis cererea reclamantului Doru-Adrian Berzescu de suspendare a celor două acte administrative.

„Spune-le că nu-i primesc”

Îmediat după pronunțarea sentinței, în 20 decembrie, Doru Berzescu a solicitat atât primarului, cât și consiliului local să ia act de hotărârea instanței și să dispună reluarea activității sale în funcția de șef serviciu la poliția locală. Deși încheierea de ședință a Tribunalului Timiș din 18 decembrie 2017 este executorie din momentul pronunțării chiar dacă poate fi atacată cu recurs, primarul Pavel Teodor a refuzat să o pună în aplicare, pe motiv că nu a primit o comunicare oficială din partea instanței.

În 4 ianuarie, Doru Berzescu a înaintat o nouă adresă către primărie, arătând că hotărârea instanței trebuie respectată. „În data de 08.01.2018, ora 9.00, subsemnatul mă voi prezenta la locul de muncă în vederea exercitării corespunzătoare a atribuțiilor de serviciu”, a adăugat șeful poliției locale, subliniind că „în situația în care încercați sub orice formă împiedicarea subsemnatului de exercitare a atribuțiilor de serviciu… sunteți pasibil de tragere la răspundere penală pentru săvârșirea infracțiunii de Nerespectarea hotărârilor judecătorești… ”.

Polițiștii locali s-au prezentat la serviciu în data de 8 ianuarie, au semnat condica, dar primarul a lipsit întreaga zi. „Trebuia întocmită o dispoziție care să certifice revenirea noastră la muncă, am discutat doar cu viceprimarul, care a spus că el nu poate hotărî. A doua zi ne-am dus din nou, la prima oră, primarul nu era, l-a sunat secretara și răspunsul a fost «spune-le că nu-i primesc» a relatat Doru Berzescu, pentru PRESSALERT.ro, încercările eșuate de a da curs sentinței.

Pe de altă parte, primarul Teodor Pavel susține că „nu sunt interesat, n-am văzut nici o adresă de la nici o instituție a statului, nu e problema mea, e a instituției, ea execută. Trebuie să primesc instituțional adresa, să văd ce scrie, până atunci instituția nu are nici un interes”. Atenționat de redactorul PRESSALERT.ro că este exclusă posibilitatea de a nu cunoaște soluția instanței, executorie de drept din momentul pronunțării și atacabilă cu recurs în termen de cinci zile de la data comunicării, din moment ce primăria Recaș, reprezentată de primar, a formulat recursul încă din 3 ianuarie 2018, primarul și-a nuanțat poziția: „N-am văzut sentința. Până n-o primesc, nu știu ce să pun în aplicare, în recurs am cerut să ni se explice cum să procedăm, pentru că în hotărârea de consiliu sunt prevăzute mai multe schimbări. Când o primesc, o respect”.

Până atunci, polițiștii locali au notificat un executor judecătoresc pentru a-i pune în drepturi prin executare silită, iar dacă vor întâmpina un nou refuz, primarul se va alege cu o nouă plângere penală.

17 COMENTARII

 1. Să înțeleg că primarul este cel pentru care a făcut pușcărie Berzescu!!!!
  HA!!!HAAA!!!!
  Te-am atentionat Berzescule, că acesta este IUDA, nicidecum Sfântul Pavel despre care îmi vorbeai
  E rândul lui să dea socoteala
  Si are multi ani a da socoteala

 2. Aloooo!!!! Mă auziți!!!!
  Asta nu seamană cu desfiintarea Politiei Locale, ci mai degrabă cu desfiintarea unor oameni.
  Dar ce stie Pavel despre oameni?? NIMIC!!!
  Vom mai vorbi despre Pavel cand nu va mai fi primar!!!
  Ce va fi???
  NIMIC!!!!

 3. Pavele!!!
  Ramâi om, indiferent de situația
  Demonstrează acest lucru că vremea ta a cam apus.
  Vei ramâne in aceeași comunitate unde oamenii te vor huli, subaprecia, ridiculiza, marginaliza.
  Si din primar, vei ramane doar un Teodor, unul din cei multi, adica vei face parte din majoritatea, acea majoritate lipsită de valori si etică.
  Un îndemn de la un prieten

 4. Asta stie să facă, să distrugă ce alții au înfăptuit, e clar că e o luptă între ei, doar că cetățenii au de pierdut.
  Noi, cetățenii avem nevoie de politie, de ordine, de liniste , de sigurantă.
  Trebuia să ne întrebați pe noi cetățenii, dacă e nevoie de politie.
  Si,
  DA!!!!! este nevoie de politie așa cum este nevoie de primărie.
  Să nu mai decideți în locul nostru, domnule primar.
  Că tot noi am decis să fiți primar,
  și tot noi vom decide dacă veți mai fi primar

 5. Domnule Gruza Leontin aveti mare dreptate ,Politia Locala nu trebuia infintata la Recas , iar daca s-a infintat trebuiau cauta-ti persoane de calitate nu militieni si securisti ! Nu stiu unde i-a fost mintea primarului Pavel sa angajeze asemenea gunoaie precum Berzescu o caricatura , o combinatie intre un militian si un zootehnist ,abandon de familie si aciuit in bratele unei ………..! Aici trebuiau persoane integre nu pensionari inainte de termen pe motiv de indisciplina de la MAI (Ministerul de Interne )Am , totusi convingerea ca prin recurs se va face dreptate nu este posibil ca o Hotarire de Consiliul Local sa fie aruncata la cosul de gunoi , este normal ca cei care au fost alesi de oameni primar +cons . local , sa hotarasca cum se cheltuie banul public ,pentru ce se mai organizeaza alegeri !? Sunt convins ca se va face dreptate !!!

  • Pluralul lui abandon a pornit de la Pavel, e greu si pentru el sa dea un total
   La el pacatele continuă și la bătrânețe
   Astept ziua in care ajunge totusi la un total sau măcar în viitoarea campanie să își recunoască public pruncii, chiar si pe cei abandonați

 6. Domnule Pavel , angajeaza-l pe Dan Julan ,pune-ei la dispozitie un birou unde sa fie singur mobilat complet , sa aiba conditii de lucru , fara camere de supraveghere ,o secretara inteligenta ,devotata si i-ti garantez ca vei cistiga procesul cu Berzescu ,vei putea astfel , sa te debarasezi de toate lichelele !

 7. NU rezist sa fiu indiferent fata de comentariile lui Aurelian ,vreau sa-l contrazic si sa-l asigur ca vremea lui Pavel nu a apus ,nu va apune niciodata mai ales din cauza unor nemernici .Din contra ,acum cind s-a debarasat de niste gunoaie , procentul lui este si mai mare !El a venit la primarie din postura de om realizat material a dovedit peste tot pe unde a fost ca are valoare ,este un mare conducator , bun manager ,cu toate pacatele lui din tinerete ! La Bazos a obtinut din cite cunosc eu 98% ,daca il votam si eu si familia mea si mai vreo 8 persoane ar fi cistigat cu100% . sincer ar fi meritat ! Datorita lui si numai lui satul nostru si Tiglaria s-au nascut a doua oara ,si-au recapatat destinul ! Ce frumos este sa circuli ziua sau noaptea prin Ianculeasa , ai impresia ca esti undeva prin Austria , treci pe linga padure zici ca esti in Germania , ajungi la Bazos ai impresia ca ai ajuns in Elvetia ! Cum era acum 5 ani ? Datorita lui Pavel, Bazosul are drum asfaltat ,strazi asfaltate ,apa potabila ,camin cultural impecabil ,parc pentu copii , va avea in 2018 drum asfaltat spre Bazosul nou ,va aveain scurt timp toate strazile asfaltate ! Am auzit ca la fel stau lucrurile si in celelalte sate care apartin de Recas ,inclusiv la Nadas , sat care are 6-10 locuitori ! Ce sa mai vorbim de RECAS ,care arata impecabil ! Chiar si atunci cind nu va mai fi primar o sa-mi ridic palaria in fata lui ! NU va mai fi , doar atunci cind nu va mai vrea el ! Merita ales pe viata ! Pentru intretinerea lor (realizarilor) ,chiar era nevoie de serviciul spatii verzi in dauna trintorilor in uniforma !

 8. Cred ca judecatoria a tinut cont cand i-a dat castig de cauza lui Berzescu, pentru pomii ornamentali taiati de el la fosta groapa de gunoi de pe drumul calea Bazosului !!! Mai nou, asa se dau sentintele !

  • Ioane
   taci că ești p……t
   păi nu tu te-ai lăudat că ai participat la actiunea defrisatul pomilor ornamentali pentru a-l înfunda pe Berzescu
   Va torn eu, pavelestilor
   tot ce stiu spun
   Pana la asemenea josnicii ATI AJUNS
   INSEAMNA CA SUNTETI DISPERATI
   SAU MAI DISPERAT E TĂTUCUL VOSTRU

 9. cred ca este de prisos să comentam o sentinta a tribunalului Timiș.
  Aceasta este realitatea, cea dată de tribunal.
  Il cunoastem toti pe Pavel, acelasi om de acum 40 ani, pe care si eu l-am cunoscut, cu multe lacune in dezvoltarea sa ca om.
  Nimeni nu ii contestă realizarile, sunt vizibile, dar nedreptatea este vizibila in relația cu oamenii. Sa fim seriosi, cu cine a ramas, cu oaznicii si cu femeile de serviciu, acestia sunt imaginea lui.
  Pacat!

 10. „Profesorul din Bazosul Vechi”, Ianculeasa arată că un sat din Austria? ” Ioan Neluțu” cei aleși în mod democratic trebuie să respecte și ei legile. HC trebuie să fie LEGALĂ pentru a putea fi pusă în aplicare. Cei ce văd în Ianculeasa un sat din Austria sunt cei ce votează constant prostimea care ne-a condus și încă ne conduce, acel partid comunist cu lichelele care fac parte din el. Bine că nu sa făcut referendum pentru a redeveni comună, că tot ca vitele mergeți la vot, fără să știți să alegeți între bine și rău. Dar tipic romanesc, un pas înainte și doi înapoi..

  • PAVEL reprezintă ceea ce face în mod repetat, iar înfrangerea îi aparține doar că trebuie să o și accepte

 11. Eu nu l-am votat si nici nu îl voi vota vreodată. Tot din Bazoș sunt dar încă nu m-a convins si prefer să fiu din cei puțini care nu l-au votat decât să fac parte din prostime, adica un pas pe loc și doi înapoi cum bine spounea consăteanul meu. Pavel poate convinge doar prostimea si din păcate aceasta este majoritara

 12. Cel mai puternic nu este niciodată în de-ajuns de puternic pentru a fi totdeauna stăpân , dacă nu știe să transforme puterea în dreptate și supunerea față de el în datorie, așa să știi Pavele!!!

 13. IOane cand taci esti mai destept sau poate vrei sa marturisesti pana unde au ajuns josniciile lui Pavel ca doar asa v-ati laudat ca Pavel v-a pus ca sa îl infundati pe Berzescu Vine si ziua voastră!! E aproape, ziua judecății si pentru tine Ioane

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.